Priviți, prima dronă iraniană folosită de ruși a fost capturată în regiunea Harkov

Priviți, prima dronă iraniană folosită de ruși a fost capturată în regiunea Harkov

Armata ucraineană susține că a doborât o dronă iraniană kamikaze Shahed-136 în apropiere de Kupiansk în timpul contraofensivei de succes din regiunea Harkov, potrivit Departamentului de Comunicații Strategice al Forțelor Armate ale Ucrainei, citat de agenția ucraineană de presă Ukrinform .

Dronă iranianăFoto: SalamPix/ABACA / Abaca Press / Profimedia

„Cu un grad ridicat de probabilitate, se poate afirma că Forțele Armate ale Ucrainei au distrus pentru prima dată un vehicul aerian fără pilot iranian în apropiere de Kupyansk. O analiză a aspectului elementelor aripii dronei ne permite să afirmăm cu încredere că Forțele Armate ale Ucrainei au distrus pentru prima dată o dronă iraniană. Vorbim despre un UAV Kamikaze Shahed-136 cu rază lungă de acțiune ”, se arată într-un mesaj pe canalul de Telegram al Departamentului de Comunicații Strategice al Forțelor Armate.

Armata ucraineană a comparat elementele dronei pe care ar fi doborât-o în regiunea Harkov cu cele ale aeronavelor fără pilot de fabricație iraniană.

Acest lucru ar dovedi că informațiile SUA potrivit cărora Iranul a furnizat drone Rusiei sunt adevărate.

În luna iunie, consilerul pentru securitate naţională al preşedintelui SUA, Jack Sullivan, a declarat că Iranul intenţionează să transfere Rusiei câteva sute de drone, inclusiv de tipul celor care pot transporta armament.

Purtătorul de cuvânt al ministerului iranian de externe, Naser Kanaani, a dezminţit afirmaţiile Statelor Unite ale Americii referitoare la faptul că este posibil ca Iranul să fi trimis drone Rusiei, potrivit agenţiei de presă Rosbalt.

În luna august, Rusia s-a confruntat cu "numeroase eșecuri" cu dronele de fabricație iraniană achiziționate de la Teheran pentru a fi folosite în războiul din Ucraina, potrivit unui înalt oficial al administrației americane, citat de Reuters.

Oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a declarat că Statele Unite ale Americii evaluează că Rusia a primit vehicule aeriene fără pilot (UAV) din seria Mohajer-6 și Shahed pe parcursul mai multor zile în luna august.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 Asta e Rusia, oameni buni!