Priviți, rușii au fortificat masiv Insula Șerpilor!

Priviți, rușii au fortificat masiv Insula Șerpilor!

Fotografii realizate din satelit arată că forțele armate ale Rusiei fortifică masiv Insula Șerpilor, crucială pentru Moscova în ceea ce privește controlarea rutelor maritime din Marea Neagră.

Insula Serpilor este fortificata puternic de rusi Foto: Twitter

O imagine realizată de „Planet”, un sistem de peste 200 de sateliți de observație care fac fotografii zilnice ale Pământului arată noile instalații ale rușilor pe Insula Șerpilor. Fotografia a fost analizată de administratorul contului OSINT-88, un fost parașutist al Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii și specialist în recunoaștere aeriană.

Acesta a identificat diferitele instalații construite sau aduse de ruși pe insulă, printre ele numărându-se tranșee, poziții de apărare a coastei, vehicule, instalații radar, depozite de combustibil și camuflaje militare.

Locul în care un elicopter rusesc s-a prăbușit după ce a fost lovit de ucraineni la începutul lunii mai cu o dronă Bayraktar TB-2 chiar în timp ce descărca trupe încă mai este vizibil în partea de vest a insulei.

La o altă fotografie distribuită marți, OSINT-88 notează că pe Insula Șerpilor se află acum peste 17 vehicule rusești și sisteme de apărare antiaeriană.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...