Priviți, rușii fug din țară și cu trotineta! Timpul de așteptare la vama cu Georgia depășește opt ore

Priviți, rușii fug din țară și cu trotineta! Timpul de așteptare la vama cu Georgia depășește opt ore

Cozile la trecerea de frontieră cu Georgia i-au făcut pe unii ruși să treacă vama pe trotinete pentru a fugi din țară, în condițiile în care vama nu poate fi trecută pe jos, conform unei înregistrări video publicate de publicația independentă SOTA, preluată de The Guardian.

Rușii trec granița cu trotinele FOTO: Captură Twitter

Rușii închiriază acum trotinete pentru a trece granița în Georgia, deoarece traficul este aglomerat și nu poți trece pe jos. E existat o schemă similară pentru refugiații care mergeau cu bicicletele din Rusia în Norvegia” , este mesajul postat de jurnalistul de la The Guardian, Andrew Roth, pe Twitter.

Potrivit publicației SOTA, trecerea spre Georgia, cu mașina, durează mai mult de opt ore din cauza aglomerației.

Anunțul președintelui Vladimir Putin cu privire la mobilizarea parțială i-a făcut pe bărbații ruși să își părăsească țara cât mai repede posibil, lucru care a dus la aglomerație la granițele spre țările vecine.

Rușii fug pentru că sunt îngroziți de teroarea din propria armată, spune un general

Groaza față de regimul de teroare din propria armată ar putea fi printre motivele pentru care rușii au fugit în număr mare din țară după anunțul mobilizării parțiale a populației, relatează The Sun.

Încă din vremurile sovietice, armata rusă a avut reputația că practică hărțuirea mortală și apelează la ritualuri de inițiere extrem de violente. Numite „dedovșcina”, aceste ritualuri constau în viol, acte de tortură și furt.

Generalul Sir Richard Shirreff, fost comandant suprem adjunct al forțelor aliate din Europa, a declarat pentru The Sun: „Motivul pentru care un număr mare de bărbați încearcă să plece din Rusia este că sunt speriați de un potențial anunț privind recrutarea generală. Este o armată brutală, fără simț al onoarei sau al valorilor, iar șansele de supraviețuire în orice război purtat de armata rusă sunt destul de mici. Nu au făcut nimic pentru a rezolva vechile problemele de hărțuire și de abuzuri care există încă din vremea armatei sovietice."

În prezent, tuturor bărbaților ruși cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani li se cere să facă cel puțin un an de serviciu militar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”