Proasta lu' Ponta CRITICĂ bugetul Guvernului Grindeanu și trage alarma despre PENSII!

Ioana Petrescu, fost ministru al Finantelor in guvernul Ponta, a criticat marti la Antena 3 bugetul realizat de guvernul Grindeanu, afirmand ca este este ”extrem de optimist”. ”Între timp s-au întâmplat mai multe lucruri, protestele, știrile care au ajuns în ziarele internaționale și aș spune că după aceste evenimente bugetul devine nerealist”, a spus Ioana Petrescu, citata de DCNews.ro. Critica Ioanei Petrescu, o fidela a lui Ponta, vine dupa ce si fostul premier a criticat luni seară guvernul Grindeanu si pe Liviu Dragnea.

”Este bine că se cresc pensiile, crește salariul minim, dar trebuie să fim extrem de precauți pentru că toate prognozele sunt extrem de optimiste și atunci fiecare cheltuială trebuie să fie foarte bine bugetată.” a declarat fostul ministru de Finanțe în Guvernul Ponta. 

Ea crede că este posibil ca în urma evenimentelor produse la începutul anului să fie afectate investițiile externe. Ioana Petrescu a precizat că mai pot afecta bugetul cursul euro, inflația care se poate modifica până la sfârșitul anului.

Sistemul de pensii, știrbit de trei mari probleme

”Acest buget nu se uită destul spre viitor. Guvernul are reponsabilitate să se uite la pensiile de azi și la cele de mâine. Un lucru pe care nici acest Guvern, nici cel tehnocrat nu l-au făcut a fost să crească contribuția la pilonul doi de pensii. Că nu au crescut această contribuție înseamnă că noi, care suntem tineri, când vom ieși la pensie vom avea o pensie privată mai mică. Aș vrea să atrag atenția”, a mai spus Ioana Petrescu.

”Nu este o măsură impopulară, este o măsură foarte bună pentru termen mediu și lung, dar are un impact bugetar. Dacă iei din acea contribuție și o trimiți către fondul privat de pensii, era rămâne în acel fond privat de pensii și se investește, ea rămânând în fondul public de pensii se folosește către plata pensiilor astăzi” a mai spus Ioana Petrescu. Ea a mai spus că astăzi noi plătim pensiile bunicilor noștri. ”Problema noastră e una democrafică, pentru că suntem foarte puțini tineri care muncesc în România să contribuie la o masă destul de mare de persoane de vârsta a treia, apoi este problema migrației și o a treia problemă, evaziunea fiscală. Dacă oamenii lucrează la negru nu contribuie la sistemul de pensii și este din ce în ce mai mic”, a subliniat fostul ministru.

Ea a atras atenția că vrea să vadă măsuri pentru reducerea evaziunii fiscale, de convingere a tinerilor să rămână în țară. 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

4 Informație / PSD, la un pas de scindare. Dăncilă și o mare parte dintre fidelii lui Dragnea vor părăsi partidul

5 „Strânge uşor, ca şarpele Kaa, hipnotizează, apoi atacă decisiv şi fără milă” / Lider PSD, despre Gabriela Firea

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic