Probleme tehnice la summitul privind clima: Macron, întrerupt de Putin

Probleme tehnice la summitul privind clima: Macron, întrerupt de Putin

Nici principalii lideri mondiali nu sunt scutiţi de problemele tehnice care însoţesc videoconferinţele: discursul preînregistrat al preşedintelui francez Emmanuel Macron de joi de la summitul privind clima organizat de Washington a fost întrerupt de cel al omologului său rus Vladimir Putin, care a părut oarecum luat prin surprindere, relatează AFP.

În timp ce Macron insista asupra importanţei de a continua lupta împotriva încălzirii globale, secretarul de stat al SUA Antony Blinken l-a întrerupt brusc - aparent fără să-şi dea seama că discursul preşedintelui francez nu s-a terminat - şi i-a dat cuvântul lui Vladimir Putin, care se exprima în direct.

După un moment de ezitare, în care preşedintele rus a părut să se îndoiască de faptul că e rândul său, acesta şi-a început discursul.

Antony Blinken a reluat apoi înregistrarea cu Macron, explicând că s-au produs "dificultăţi tehnice".

Motivele acestei probleme de difuzare nu au fost precizate.

Nu a fost singura dereglare tehnică din cursul videoconferinţei de joi: încă de la început, în alocuţiunea de deschidere rostită de vicepreşedinta SUA Kamala Harris, o problemă de ecou a îngreunat temporar urmărirea discursului.

Mai târziu, şi premierul australian Scott Morrison s-a confruntat cu vicisitudinile reuniunilor virtuale, microfonul său rămânând închis la începutul discursului.

Summitul privind clima, ce reuneşte prin videoconferinţă circa 40 de lideri de pe plan internaţional timp de două zile, are ca obiectiv relansarea cooperării globale în lupta împotriva încălzirii climatice.AGERPRES


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut