Procesul privind legalitatea grevei controlorilor de trafic aerian, amânat câteva ore

Procesul privind legalitatea grevei controlorilor de trafic aerian, amânat câteva ore

Judecătorii de la Tribunalul București au amânat marți, pentru câteva ore, procesul în care Regia Autonomă Administrația Română a Controlorilor de Trafic Aerian - ROMATSA contestă în instanță legalitatea grevei controlorilor de trafic aerian.

Procesul era programat la ora 8,30, însă avocatul sindicaliștilor a solicitat o amânare de câteva ore, pentru a studia o cerere de intervenție a Ministerului Transporturilor, ca parte în acest litigiu.

Magistrații au fost de acord și au amânat dezbaterile pentru ora 13,30.

În fața tribunalului sunt prezenți aproximativ 30 de sindicaliști, îmbrăcați în tricouri cu sloganul: "Ne-ați vândut pământul, urmează cerul?".

ROMATSA a contestat în instanță legalitatea grevei anunțate pentru marți, 30 mai, de către Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR).

Controlorii de trafic aerian au declanșat marți dimineață, la ora 9,00, greva generală .

"Putem să vă spunem cu certitudine că mâine (marți, n.r.), începând cu ora 9,00, ora locală, va începe greva generală așa cum am anunțat-o anterior. În urma discuțiilor cu domnul ministru (ministrul Transporturilor — n. r.) și cu reprezentanții atât ai Ministerului Transporturilor, cât și ai autorităților aeronautice din România, există șanse destul de mari ca această grevă generală pe care am anunțat-o pe perioadă nedeterminată să se poată opri într-un interval de timp relativ scurt (...)", a explicat luni, Gabriel Tudorache, la ieșirea de la negocierile cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și cu managementul ROMATSA.

Ministerul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat luni că va trimite Corpul de Control la Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian — ROMATSA pentru o clarificare a tuturor aspectelor semnalate în presă în ultima perioadă.

Potrivit ministrului, ROMATSA nu este în pericol să intre în faliment și nici nu sunt probleme pe partea de siguranță aeronautică.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...