Procuror Iorga: Nu am auzit-o pe Kovesi folosind cuvântul 'decapați' sau spunând 'acolo umblăm, acolo nu umblăm'

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga a declarat miercuri, la ieșirea din sediul Inspecției Judiciare, că nu a auzit-o pe Laura Kovesi folosind în ședințe cuvântul "decapați" și nici să spună "acolo umblăm sau acolo nu umblăm" în dosare.

Procurorii Mihaiela Moraru Iorga și Doru Țuluș au fost audiați miercuri la Inspecția Judiciară, după ce au fost revocați din DNA, în urma unei decizii luate de Laura Kovesi.

Întrebată de jurnaliști dacă Laura Kovesi le spunea procurorilor, în timpul ședințelor, cum să facă dosarele sau dacă șefa DNA a folosit vreodată cuvântul "decapați", Iorga a spus: "Nu aș putea să vă zic că am auzit-o pe doamna procuror-șef folosind cuvântul 'decapați'. Cred că mi-ar fi rămas în minte, pentru că este un termen neuzual. Nu mi se pare corect să spun așa ceva. Cu privire la conținutul discuțiilor am dat declarație la Inspecția Judiciară și nu voi face alte precizări. În ceea ce privește presiunile care au fost asupra mea, le-am detaliat".

"Personal, nu am auzit-o niciodată pe doamna procuror spunând 'acolo umblăm sau acolo nu umblăm'", a adăugat Iorga, răspunzând unei alte întrebări — dacă în DNA "se fabrică dosare".

Ea consideră că a făcut o singură greșeală, și anume, că nu a plecat din DNA atunci când a simțit că nu mai este "dorită".

Mihaiela Moraru Iorga a spus că va urma toate procedurile legale pentru anularea ordinului prin care a fost revocată din DNA, și anume, va ataca decizia în instanța de contencios administrativ.

"Nu pot să vă spun eu cum este afectat fiecare procuror din Direcția Națională Anticorupție. Cu siguranță cu toții sunt afectați. Suntem afectați că au apărut acele înregistrări. Practic, această instituție a fost aruncată în acest scandal public. Dar, în același timp, nu poți să nu îți faci apărarea atunci când ești lovit și când se ridică suspiciuni cu privire la probitatea ta profesională în mod nedrept", a adăugat ea.

AGERPRES/(A-autor: Eusebi Manolache, editor: Antonia Niță, editor online: Daniela Juncu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări