Procurorii au deschis 74 de dosare penale pentru deţinere şi consum de droguri la Festivalul Saga

Procurorii au deschis 74 de dosare penale pentru deţinere şi consum de droguri la Festivalul Saga

DIICOT a transmis mai multe precizări, ca „urmare a interesului manifestat de către reprezentanţii mass-media cu privire la evenimentele derulate în cadrul unui festival care a avut loc în municipiul Bucureşti în perioada 03 – 05 iunie 2022”.

Potrivit sursei citate, „pe rolul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura centrală au fost înregistrate, până în prezent, un număr de 74 cauze penale, dintre care 70 la data de 09.06.2022, constituite ca urmare a înaintării proceselor – verbale de constatare întocmite de către organele cu atribuţii de asigurare şi menţinere a ordinii publice cu ocazia activităţilor desfăşurate de acestea în contextul festivalului menţionat mai sus”.

Sursa citată a mai precizat că „actele de constatare au vizat comiterea infracţiunii de deţinerea de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu”.

„Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, structură specializată în combaterea infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism, efectuează urmărirea penală în aceste cauze, potrivit dispoziţiilor art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă nr. 78/2016, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc/trafic de droguri de mare risc şi deţinerea de droguri de risc/de mare risc pentru consum propriu”, mai arată comunicatul DIICOT.

De asemenea, potrivit DIICOT, „în vederea justei soluţionări a cauzelor, substanţele identificate şi ridicate cu ocazia constatării infracţiunilor, urmează a fi trimise laboratoarelor de analiză şi profil al drogurilor. Aspectele de interes public urmează a fi comunicate după realizarea activităţilor şi dacă divulgarea acestora nu afectează mersul anchetelor penale”.

Două decese cauzate de supradoza cu droguri

Peste 150.000 de oameni au fost prezenţi la SAGA în cele trei zile de festival. Mai mulţi tineri care participau la festivalul SAGA au ajuns vineri seară în stare gravă la spitalele din Capitală, iar doi dintre aceştia au murit în urma unei supradoze de droguri.

Decesul celor doi tineri la Festivalul Saga, din Bucureşti, a dat naştere unui val de controale în multe judeţe din ţară. DIICOT Dâmboviţa a făcut, joi, 9 iunie, mai multe percheziţii în Târgovişte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?