Procurorii au dispus efectuarea a două expertize asupra produselor Hexi Pharma

Procurorii au dispus efectuarea a două expertize asupra produselor Hexi Pharma

Procurorii Parchetului General au dispus efectuarea a două expertize tehnico-științifice asupra produselor de la Hexi Pharma, în cadrul anchetei privind dezinfectanții diluați din spitale.

"În continuarea cercetărilor efectuate în cauza cunoscută generic sub denumirea 'Dezinfectanții utilizați în spitale', procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus efectuarea a două constatări tehnico-științifice asupra produselor 'Hexi Pharma'. Totodată, procurorii efectuează și alte acte de urmărire penală care nu pot fi făcute publice în acest stadiu al anchetei", se arată într-un comunicat al Parchetului remis marți AGERPRES.

Parchetul General reamintește că magistrații de la Judecătoria sectorului 5 au admis luni o cerere a procurorilor și au decis față de Hexi Pharma, pentru o perioadă de 60 de zile, interdicția inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare, interdicția inițierii fuziunii, a divizării sau a reducerii capitalului social, interzicerea înstrăinării activelor societății, interzicerea plăților și transferurilor bănești, cu excepția celor necesare pentru plata utilităților și a salariilor, interzicerea producerii și comercializării de produse biocide.

De asemenea, procurorii au adus la cunoștința Tribunalului București, unde se judecă cererea Hexi Pharma de intrare în insolvență, cu privire la măsurile preventive dispuse de Judecătoria sectorului 5.

Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

4 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

5 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”