Procurorii vâlceni au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva primarului din Bujoreni

Procurorii vâlceni au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva primarului din Bujoreni

Procurorii vâlceni au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de primarul comunei Bujoreni, Alexandru Roșu, acuzat de abuz în serviciu, conflict de interese și uz de fals, se arată într-un comunicat de presă transmis luni AGERPRES de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

În același dosar s-a pus în mișcare, de asemenea, acțiunea penală și s-a instituit măsura controlului judiciar pentru un funcționar al Primăriei Bujoreni, Cristian Marinescu.

Conform procurorilor vâlceni, în perioada 2011-2013, Roșu ar fi încheiat, în numele comunei Bujoreni, cu încălcarea dispozițiilor legale, contracte de achiziții publice cu diverse societăți comerciale, având ca obiect diferite lucrări, asigurând plata tuturor sumelor către societățile respective, cu toate că lucrările nu erau realizate.

Totodată, el a încheiat contracte vizând aceeași lucrare cu diferite societăți comerciale, achitând, practic, către fiecare dintre acestea lucrarea și prejudiciind astfel bugetul comunei Bujoreni.

De asemenea, în baza înțelegerii preexistente dintre Marinescu și Roșu, primul ar fi întocmit procese verbale de recepție, prin care a atestat în mod nereal faptul că lucrările care au făcut obiectul contractelor au fost realizate, iar aceste procese verbale au stat la baza ordonanțării plății de către primar.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei doi inculpați, Roșu Alexsandru și Marinescu Cristian Ștefan, au obligația de a se prezenta la organul de urmărire, ori de câte ori sunt chemați, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori sunt chemați, să nu depășească limita teritorială a județului Vâlcea, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare, să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia au săvârșit faptele, respectiv activitatea de primar/funcționar public/funcționar sau personal contractual în cadrul Primăriei Bujoreni, Consiliul Local Bujoreni ori altei instituții publice și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar, menționează sursa citată.

AGERPRES/(AS-autor: Liviu Popescu, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...