Procurorul din dosarul Ponta/Blair/Ghiță, LINȘAT la România Tv!

Procurorul din dosarul Ponta/Blair/Ghiță, LINȘAT la România Tv!

Mircea Negulescu, procurorul care instrumenteaza dosarul Ponta - Blair - Ghita, a fost "linsat" la Romania Tv -post tv patronat de Sebastian Ghita, acuzat de complicitate la spalare de bani in acest caz. In timpul unui talk show pe tema acestui dosar de duminica, emisiune moderata de Paula Rusu si Bogdan Alecsandru, Sebastian Ghita a intervenit telefonic, fara ca in platou sa se spuna vreun cuvant despre calitatea lui in dosar (prezentat doar ca "dosarul Ponta - Blair") sau despre faptul ca omul de afaceri controleaza postul de televiziune. Sebastian Ghita este acuzat de procurorii DNA ca este cel de la care Victor Ponta ar fi luat bani pentru a-l aduce pe Tony Blair in Romania. "Acest procuror are un prieten implicat in afaceri de droguri, cu dosare penale, care isi da mesaje cu el. Un om care e in dosare cu droguri poate sa se numeasca frate cu un procuror de la DNA?", a afirmat Sebastian Ghita la postul tv pe care il controleaza, potrivit  Pagina de media.

In acest timp, pe ecran rulau burtiere precum "Procurorul lui Ponta, acuzat de relatii imorale cu denuntatorii", "Plangere penala la DNA impotriva procurorului lui Ponta" sau "Inregistrari explozive in dosarul Ponta-Blair".

"Dezbaterea" de la Romania Tv a avut loc dupa ce deputatul Daniel Savu a postat pe blogul lui ceea ce el prezinta drept o discutie intre procurorul Mircea Negulescu (cel care a instrumentat cazul Ponta - Blair - Ghita) si un superior. Dialogul neclar a fost disecat in jumatatea de ora si tradus (fara a exista dovezi explicite sau exprimari clare) intr-o singura directie: ar exista relatii imorale intre procuror, martori si lumea interlopa.

Moderatorul Bogdan Alecsandru l-a introdus protocolar pe Sebastian Ghita, dupa intervantia deputatului Daniel Savu: "Il avem la telefon pe colegul dvs din Parlament, domnul Sebastian Ghita".

"Domnul Savu il acuza pe procuror de santaj, de relatii imorale cu martori. Cine este in spatele acestui dosar Ponta-Blair?" l-a intrebat moderatorul.

Sebastian Ghita isi incepe interventia, fara nicio mentiune (a lui sau a moderatorului), despre legatura lui cu cazul.

In acest timp, burtierele rulau pe ecran: "Inregistrari explozive in dosarul Ponta-Blair", "Procurorul lui Ponta, acuzat de relatii imorale cu denuntatorii", "Plangere penala la DNA impotriva procurorului lui Ponta".

Daniel Savu, cel care a postat materialele, este lasat sa se dezlantuie in voie intr-o ploaie de acuze si chiar ajutat de moderatori: "Cum puteti defini metodele procurorului acestui caz, Mircea Negulescu?"

Moderatorii au preluat ideile care conduc spre concluzia indusa a dezbaterii: "E ceva in neregula cu procurorul".

"Foarte bine ca ati sesizat autoritatile, dar vreau sa va intreb altceva, pentru ca sunteti ambii din Ploiesti (Daniel Savu si Sebastian Ghita, n. red). Vorbiti despre Razvan Alexe, pe langa procurorul care este numitor comun intr-o multime de dosare care vin de la Ploiesti. Cine e? Pare ca sunt doua personaje care fac legea. Domnul procuror si acest Razvan Alexe. Dati-ne detalii", a spus moderatoarea Paula Rusu.

Moment in care intervine Sebastian Ghita, cu lamuriri despre procurorul care i-a instrumentat cazul (fara a afla nici acum de calitatea lui Ghita in dosar): "acest procuror are un prieten implicat in afaceri de droguri, cu dosare penale, care isi da mesaje cu el. Un om care e in dosare cu droguri poate sa se numeasca frate cu un procuror de la DNA?"

Paula Rusu il completeaza pe cel care controleaza Romania TV: "Sunt lucruri foarte stranii in acest dosar".

Au intrat prin telefon Bogdan Chirieac, care a recunoscut ca nu stie despre ce este vorba (nu citise ce a scris Savu, dar era convins ca "toata presa va prelua"), Lili Ruse si Sorin Rosca Stanescu.

Pentru ca numele lui Dragos Patraru apare pronuntat in stenograme, s-a pornit o discutie legata de realizatorul TV, dar, dupa cateva incercari esuate si interpretari neclare, subiectul a fost abandonat.

Concluzia finala a dezbaterii a fost: ceva este in neregula cu procurorul.

Burtierele legate de procurorul din cazul Ponta au fost reluate de Romania TV, de cateva ori, si pe parcursul programelor de luni.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro