Procurorul general adjunct al SUA s-ar putea retrage din funcţie la mijlocul lui martie (mass-media)

Procurorul general adjunct al SUA s-ar putea retrage din funcţie la mijlocul lui martie (mass-media)

Procurorul general adjunct al SUA, Rod Rosenstein, care s-a aflat în centrul mai multor scandaluri legate de administraţia preşedintelui american Donald Trump, s-ar putea retrage din această funcţie la mijlocul lui martie, informează mass-media americane, citate marţi de dpa.

Procurorul general adjunct este cel care l-a numit pe consilierul special Robert Mueller să investigheze amestecul Federaţiei Ruse în alegerile din SUA şi tot Rod Rosenstein este autorul memoriului folosit de Donald Trump pentru a justifica demiterea directorului Biroului Federal de Investigaţii (FBI), James Comey, în 2017.

Rosenstein intenţiona să se retragă din funcţie după confirmarea noului procuror general, William Barr, au informat luni posturile CNN şi Fox News, adăugând că un locuitor ar putea fi anunţat în cursul acestei săptămâni.

Numele procurorului general adjunct s-a aflat din nou pe primele pagini ale ziarelor zilele acestea, după ce fostul director FBI, Andrew McCabe, a declarat că a discutat cu Rosenstein, în 2017, despre posibilitatea înlăturării lui Donald Trump de la Casa Albă.

În acea perioadă, a spus McCabe într-un interviu difuzat duminică, Rod Rosenstein şi el însuşi erau "extrem de îngrijoraţi" pe subiectul preşedintelui Trump, suspectat că a dorit să blocheze ancheta asupra unei posibile înţelegeri secrete între echipa sa de campanie şi Moscova. În acest context, cei doi au avut "discuţii despre cel de-al 25-lea amendament" din Constituţie, care le permite vicepreşedintelui şi unei majorităţi din cabinet să îl demită pe preşedinte dacă acesta este declarat "inapt" să îşi exercite funcţiile, a afirmat Andrew McCabe.

Rosenstein, care a fost adesea ţinta criticilor vehemente din partea preşedintelui Trump, a negat că ar fi dorit să-l înlăture pe acesta, iar serviciile sale au spus apoi că ar fi fost vorba de o glumă prost înţeleasă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina