Procurorul general al Bulgariei, ținta unui atentat

Procurorul general al Bulgariei, ținta unui atentat

Un atac a avut loc asupra coloanei de mașini a procurorului general Ivan Geșev, a anunțat secretarul-șef al Ministerului Afacerilor Interne, Petar Todorov.

Incidentul a avut loc astăzi, în jurul orei 11:45, pe drumul dintre Samokov și satul Kovachevtsi. Nu au existat răniți în incident - nici procurorul general, nici echipa care îi însoțea, nici alți cetățeni care participau la trafic, a precizat Todorov și a continuat:

Ivan Gheșev, procurorul general al Bulgariei

Potrivit presei bulgare este vorba despre un dispozitiv exploziv care a explodat în fața uneia dintre mașinile din coloana de mașini de pe drumul Sofia-Samokov. Ivan Geșev, care se afla în vacanță și era împreună cu familia sa în momentul accidentului, călătorea de asemenea într-una dintre mașinile blindate.

A fost declarată stare de alertă. Oficialii Bulgariei se vor întruni mâine în ședință. S-a deschis o anchetă în acest caz, se reface traseul mașinilor și au fost instituite noi măsuri de siguranță.

"A fost format un comandament cu toate serviciile Ministerului de Interne, care sunt implicate în acest caz, precum și cu reprezentanți ai NSO și ai Agenției Naționale de Securitate. Mâine, prim-ministrul Galab Donev va organiza o reuniune în cadrul Consiliului de Miniștri, la care vor participa atât ministrul Demerdjiev, cât și reprezentanți ai serviciilor Ministerului de Interne, GDBOP, GDNP, Jandarmeriei, DANS, procuraturii. Informațiile vor fi rezumate acolo, iar acțiunile vor fi luate în consecință,"a anunțat secretarul general în ministerul bulgar de interne, Petar Todorov.

Procurorul şef al Bulgariei Ivan Gheşev a scăpat nevătămat luni după explozia unui dispozitiv la trecerea maşinii sale oficiale. Parchetul Bulgariei a afirmat că investighează explozia drept act terorist, deşi Ministerul de Interne a vorbit doar de un "incident".

Petăr Todorov, secretar general în Ministerul de Interne, a menţionat că nimeni nu a fost rănit în "incidentul produs luni la ora 11:45 (ora locală, 08:45 GMT) pe şoseaua dintre Samokov şi Kovacevtsi, în direcţia Sofia".

El a adăugat însă că "ameninţările la adresa vieţii şi sănătăţii oricărei persoane sunt absolut inacceptabile" şi guvernul va lua măsuri ferme.

"Bomba era clar menită să ucidă. Nu a fost destinată să intimideze, nu au fost artificii", a declarat la rândul său presei Borislav Sarafov, procuror adjunct şi director al Serviciului Naţional de Investigaţii, adăugând că familia lui Gheşev era cu el în vehicul.

Sarafov a mai precizat că dispozitivul conţinea aproximativ trei kilograme de explozibil.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina