Procurorul General al SUA, întâlnire cu Iohannis: A transmis sprijinul puternic ale Statelor Unite pentru eforturile de consolidare a unui sistem judiciar independent

Procurorul General al SUA, întâlnire cu Iohannis: A transmis sprijinul puternic ale Statelor Unite pentru eforturile de consolidare a unui sistem judiciar independent

Procurorul General al SUA, întâlnire cu Iohannis: A transmis sprijinul puternic ale Statelor Unite pentru eforturile de consolidare a unui sistem judiciar independent.

Procurorul General al SUA, William Barr, aflat marți într-o vizită în România, a transmis, la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, sprijinul puternic ale Statelor Unite pentru "poziția fermă și eforturile puternice" ale șefului statului în susținerea statului de drept, combaterea corupției și consolidarea unui sistem judiciar independent, corect și transparent, în beneficiul cetățenilor, potrivit Administrației prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis l-a primit marți, la Palatul Cotroceni, pe Procurorul General al SUA, William Barr, aflat în România în contextul participării la reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiție și Afaceri Interne (JAI), organizată de Președinția română a Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit Administrației prezidențiale, Iohannis "și-a exprimat aprecierea pentru substanța și dinamica Parteneriatului Strategic dintre țara noastră și Statele Unite ale Americii, care a devenit tot mai puternic în ultimii ani, reiterând angajamentul consecvent al României și al său personal pentru aprofundarea acestuia pe toate dimensiunile: politică, de apărare și securitate, dar și în domeniul cooperării juridice și al statului de drept". Iohannis a subliniat, totodată, necesitatea ca și cooperarea în domeniul economic să ajungă la același nivel de excelență.

Iohannis a vorbit la întâlnirea cu Procurorul General al SUA și despre votul la alegerile europarlamentare și la referendumul pe justiție, care "a demonstrat că cetățenii români sunt profund atașați de valorile democratice și înțeleg importanța unui sistem de justiție independent și eficient, fără de care nu poate exista o democrație funcțională".

De asemenea, oficialul american a exprimat "aprecierea deosebită pentru soliditatea Parteneriatului Strategic cu România, care este cel mai de încredere aliat al SUA din regiune, relațiile bilaterale fiind foarte apropiate, nu numai în ceea ce privește cooperarea în domeniul apărării și securității, ci și al aplicării legii, inclusiv în domeniul cibernetic".

"Procurorul General al SUA a evidențiat importanța ca România să rămână un aliat predictibil, stabil și responsabil, care respectă şi promovează valorile democratice și statul de drept. În acest context, Procurorul General William Barr a exprimat aprecierea şi sprijinul puternic ale Statelor Unite ale Americii pentru poziția fermă și eforturile puternice ale Președintelui Klaus Iohannis în susținerea statului de drept, combaterea corupției și consolidarea unui sistem judiciar independent, corect și transparent, în beneficiul cetățenilor", a mai transmis Administrația prezidențială.

Cei doi oficiali au discutat și despre rezultatele, apreciate ca foarte bune, ale Președinției României a Consiliului UE, respectiv asupra perspectivelor negocierilor comerciale dintre Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Foarte interesante amănunte...

3 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

4 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban

5 Ăsta pare unealta Moscovei / Zsolt Németh revine cu o nouă ațâțare după convocarea la MAE a ambasadorului Ungariei