Procurorul Marius Bulancea a primit avizul CSM pentru conducerea Secției a II-a din DNA

Procurorul Marius Bulancea a primit avizul CSM pentru conducerea Secției a II-a din DNA

Procurorul Marius Bogdan Bulancea a primit, luni, avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru funcția de șef al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Propunerea de avizare a numirii în funcție a lui Bulancea a fost aprobată cu unanimitate de voturi de către Secția pentru procurori a CSM, după susținerea interviului.

La CSM susține luni interviul în vederea obținerii avizului și Silviu Paul Dumitriu, candidat la funcția de procuror șef adjunct al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din DNA.

La ședința Secției pentru procurori a CSM participă ministrul Justiției, Raluca Prună, și procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Conform calendarului stabilit de CSM, avizele privind numirea în funcție a celor doi urmează să fie transmise marți către Ministerul Justiției.

* Marius Bulancea a susținut, în proiectul său de management, ca procurorii să fie specializați în anumite domenii de activitate, pentru creșterea eficienței investigațiilor. El a arătat că prioritățile DNA privind combaterea corupției din achizițiile publice în domeniul medical și cel al infrastructurii rutiere și combaterea fraudelor cu fonduri europene privesc în mod direct activitatea Secției de combatere a infracțiunilor asimilate faptelor de corupție.

* Demararea unor noi investigații complexe privind fenomenele infracționale din sfera corupției publice, ce afectează în mod grav funcționarea instituțiilor statului, bugetul național și chiar perspectiva democratică și euroatlantică a României reprezintă principalul obiectiv din planul managerial al lui Silviu Paul Dumitriu.

Pe 12 octombrie, ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis către CSM, în vederea obținerii avizului, propunerea de numire a lui Marius Bulancea în funcția de procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul DNA. În prezent, Bulancea ocupă această funcție prin delegare, din luna iulie, aceasta expirând în ianuarie 2017.

De asemenea, Prună a propus numirea lui Silviu Paul Dumitriu în funcția de procuror șef adjunct al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, în prezent delegat în această funcție.

Numirile în aceste funcții se fac de către președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu