Procurorul special Robert Mueller vrea să interogheze un fost înalt responsabil al Casei Albe (presă)

Procurorul special Robert Mueller vrea să interogheze un fost înalt responsabil al Casei Albe (presă)

Procurorul special Robert Mueller, care investighează amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA din 2016, intenționează să-l interogheze pe fostul șef de personal de la Casa Albă, Reince Priebus, în cadrul anchetei sale, a informat duminică ziarul The New York Times, preluat de AFP.

Pentru a stabili dacă a existat o intenție de a obstrucționa justiția din partea președintelui american, Robert Mueller dorește să audieze mai mulți membri sau foști membri ai administrației Donald Trump pe tema concedierii bruște a fostului director al FBI, James Comey, potrivit sursei citate.

La sfârșitul lunii iulie, tot în cadrul anchetei privind amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale de anul trecut din SUA care a otrăvit începutul mandatului lui Trump, FBI a procedat la percheziționarea unei reședințe a fostului director de campanie al președintelui, Paul Manafort.

Membri ai echipei lui Robert Mueller au cerut totodată Casei Albe să le furnizeze documente despre Michael Flynn, fost consilier pe probleme de securitate națională a lui Trump, înlăturat la scurt timp după nominalizarea sa din cauza unor contacte cu reprezentați ruși pe timpul campaniei electorale, contacte pe care nu le-a declarat.

Potrivit mai multor media americane, Mueller a constituit recent un mare juriu, ceea ce ar putea duce la începerea urmăririi penale.

Membru de frunte al Partidului Republican, instalat în postul-cheie de șef al personalului de la Casa Albă din momentul învestirii lui Trump, Reince Priebus a fost înlocuit de generalul John Kelly la 28 iulie în cadrul unei reorganizări a executivului american.

The New York Times a relatat că James Comey și Reince Priebus s-au întâlnit în februarie și că directorul FBI i-a cerut atunci șefului de personal de la Casa Albă ca toate comunicările între FBI și reprezentanții Casei Albe să fie interzise, pentru a evita orice intervenție politică.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina