Producătorii filmului ''Rust'', cu Alec Baldwin, au angajat o firmă de avocatură pentru a realiza o anchetă

Producătorii filmului ''Rust'', cu Alec Baldwin, au angajat o firmă de avocatură pentru a realiza o anchetă

Producătorii filmului "Rust" au angajat firma de avocatură Jenner & Block pentru a investiga circumstanţele în care s-a produs accidentul mortal de săptămâna trecută, când directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împuşcată mortal pe platoul de filmare de actorul Alec Baldwin , informează Reuters.

Într-o scrisoare expediată echipelor tehnice şi actorilor din distribuţia filmului "Rust" în noaptea de marţi spre miercuri, producătorii acestui western au anunţat că firma de avocatură Jenner & Block "va beneficia de o autonomie deplină pentru a chestiona pe oricine doreşte şi pentru a formula orice concluzie". Ancheta va fi condusă de avocatul Brandon Fox, director-partener al filialei din Los Angeles a acestei companii.

Echipa de producţie a mai spus că în această perioadă cooperează cu autorităţile americane care anchetează incidentul petrecut joia trecută pe un platou de filmare din statul New Mexico.

Firma de avocatură va fi prezentă şi la viitoarele audieri ale membrilor echipei de filmare organizate de Occupational Safety and Health Administration, o agenţie federală americană care supraveghează siguranţa la locul de muncă. Aceeaşi scrisoare precizează că aceste audieri reprezintă o procedură standard pentru agenţia care investighează decesele survenite la locul de muncă.

Producătorii filmului "Rust" au declarat în acelaşi text că tot o procedură uzuală este şi aceea folosită atunci când anchetatorii le cer martorilor să păstreze orice informaţie asociată incidentului investigat, precum "e-mailuri, texte, unităţi de computer, documente pe hârtie sau alte obiecte fizice".

Cabinetul de avocatură Jenner & Block este renumit pentru realizarea unor anchete intens mediatizate. Marţi, această firmă de avocaţi a finalizat o anchetă ce a vizat acuzaţii de comportament sexual inadecvat formulate împotriva unui fost antrenor de la Chicago Blackhawks, o echipă din Liga Naţională de Hochei din Statele Unite.

Compania a coordonat şi monitorizarea sindicatelor de la Credit Suisse AG, Deutsche Bank şi United Auto Workers. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu