Producţia industrială a crescut cu 7,1% anul trecut

Producţia industrială a crescut cu 7,1% anul trecut

Producţia industrială a fost mai mare ca serie brută cu 7,1% anul trecut, comparativ cu 2020, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică, remis, luni, AGERPRES.

Aceasta datorită creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+11,3%) şi industria prelucrătoare (+7,0%). Industria extractivă a scăzut cu 2,3%.

În decembrie 2021, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 2,0% ca urmare a creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+8,1%) şi industria prelucrătoare (+1,1%). Industria extractivă a scăzut cu 3,6%.

În schimb, ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia în decembrie a fost în scădere cu 1,1%, din cauza diminuărilor înregistrate de industria extractivă (-4,0%) şi industria prelucrătoare (-1,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 8,9%.

De asemenea, faţă de luna precedentă, a fost mai mică cu 7,9% în decembrie. Industria prelucrătoare a scăzut cu 12,3%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut cu 14,9 %, respectiv cu 1,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 1,2%, ca efect al creşterilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,6%), industria extractivă (+1,1%) şi industria prelucrătoare (+1,0%). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren