Profesor care a postat înregistrări în direct făcute de elevi în timpul orelor: „M-au amenințat cu moartea, cu procese“

Profesor care a postat înregistrări în direct făcute de elevi în timpul orelor: „M-au amenințat cu moartea, cu procese“

Un profesor care a postat pe Colegiul Cadrelor Didactice live-urile făcute de elevi în timpul orelor, pentru a trage un semnal de alarmă părinților, susține că a fost „amenințat cu moartea și cu procese”.

Profesor, amenințat de elevii care fac tik-tok FOTO: Arhivă, Adevărul

„Știți postarea cu live-urile făcute de elevi în timpul orelor? După ce toți implicați în live-uri, mi-au trimis mesaje private, m-au amenințat cu moartea, cu procese, și-au făcut și grup separat ca să rezolve problema, m-au făcut și <pedofil>. M-au mințit în privat spunându-mi ba că erau în pauză, ba că profesoara nu venise la ore, minciuni execrabile... Personal am stat pe live-ul fiecăruia să văd dacă sunt în pauză sau că nu sunt profesorii la ore. Și-au chemat toți colegii și prietenii pe pagină și au dat report la postare”, scrie Colegiul Cadrelor Didactice, pe Facebook.

Un semnal de alarmă privind educația elevilor a fost transmis zilele trecute de Colegiul Cadrelor Didactice pe rețelele de socializare : „Îi găsiți pe Tik-Tok făcând live-uri în timpul orelor. Apoi, vă plângeți pe Facebook și TV că dați banii pe meditații?”, susțin profesorii.

„Stimați părinți, v-ați trimis copiii la școală să învețe, așa-i? Îi găsiți pe Tik-Tok făcând live-uri în timpul orelor (dați tap, faceți share, donați, sună cunoscut?). Apoi, vă plângeți pe Facebook și TV că dați banii pe meditații? Vă plângeți că avem analfabeți? Vi se par că aceștia sunt interesați de școală? Da, știu! E vina profesorilor că nu își fac orele interesante, e vina profesorilor că îi lasă cu telefoanele. Am urmărit live-urile, își pun telefoanele jos sau pe pauză, probabil când se întoarce profesorul de la tablă sau aveți impresia că le pasă dacă le spune ceva profesorul?”, a scris Colegiul Cadrelor Didactice pe Facebook.

Postarea a stârnit numeroase comentarii în mediul online, părerile fiind împărțite:

- „Trebuie reguli stricte legat de folosirea telefoanelor. Elevii să fie obligați să depună telefonul undeva, într-un dulap, ceva în timpul orelor. Și le pot lua doar în pauză . În timpul orelor telefonul în dulap și închis. Nu vă temeți că s-ar întâmpla ceva. Școala are telefon, acolo se poate suna. Nu am nimic împotriva să existe în sălile de clasa camere video. Așa părintele poate vedea ce face puiul lui în timpul orelor.

- „Colegiul Cadrelor Didactice, cred că ați reușit să trageți un semnal de alarmă. Ați fost ca un diriginte plecat să prindă chiulangii prin baruri. De data asta barul s-a numit Tik-Tok, un bar virtual”.

- „Nu este normal să faci așa ceva într-o școală. De asemenea, niște oamenii în toată firea nu ar trebui să posteze niște elevi, care cel mai probabil sunt minori ! Fiecare are o educație acasă”.

- „În primul rând e vină părinților! Nu o să înțeleg niciodată unghiile enorme, genele și machiajul la școală. Este vârsta când trebuie să-ți expui frumusețea naturală, de ce ai vrea să te urâțești în halul asta. Cât despre live-uri, tot părinții sunt vinovați! Nu își verifică niciodată copiii ce fac. Nu-i interesează să le mai ofere o educație. Din contră zici că toată generația asta e crescută pe nesimțire și tupeu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?