Profesor de religie despre eleva sa: „Nu ar viola-o nimeni, nici pe bani”

Profesor de religie despre eleva sa: „Nu ar viola-o nimeni, nici pe bani”

Un profesor de religie este acuzat de către eleve că abordează frecvent subiecte nepotrivite, cum ar fi violul sau sexul, dar și că le jignește în mod repetat pe eleve.

În vârstă de 42 de ani, profesorul predă religie ortodoxă la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” din Arad, scrie Aradon.ro . Două eleve au început să povestească, pe TikTok, despre jignirile aduse de către profesor, dar și despre faptul că acesta alege frecvent să le vorbească elevilor despre viol sau sex.

O elevă de clasa a XII-a povestește, într-un filmuleț postat pe TikTok, despre cum profesorul „a început să țină ceva discurs pe care îl are el, despre femei, că merită să fie violate, dacă se îmbracă indecent. Sunt mulți copii în școală care îl apreciază, pot să înțeleg, poate să pară funny (amuzant – n.r.), dacă ai 12 ani. Țineți minte că nu e prietenul vostru!”. După ce tânăra a postat clipul, alte eleve ale profesorului au lăsat comentarii sau au postat alte clipuri în care recunosc că au trecut și ele prin astfel de momente, cu același profesor de religie.

La câteva ore după postarea clipului, mai multe eleve au recunoscut că au trecut prin aceleași momente delicate, cu același profesor de religie.

„Profesorul meu de religie a decis să îmi aducă acuzații îngrozitoare. Și citez, din ce mi-au spus colegii: arăt ca o c***ă și nimeni nu m-ar f***e”, spune o altă tânără, despre care profesorul a vorbit în timp ce aceasta lipsea de la oră. Pe TikTok au ajuns și filmări în care profesorul în vârstă de 42 de ani este auzit povestindu-le elevilor despre o fată care „avea un parfum și sticla era cilindrică. A băgat-o în … p***ă. Au chemat-o pe doamna dirigintă să o scoată”.

Filmările au ajuns și la direcțiunea școlii, dar și la Inspectoratul Școlar Județean Arad. Profesorul a recunoscut că totul este adevărat, conform informațiilor pe care le avem. Laura Putnic, directorul Colegiului Național „Elena Ghiba Birta”, a declarat că „poate depășește limitele (profesorul – n.r.), iar în acest caz se pare că a depășit, ceea ce nu este permis”. Conform declarației oferite de Laura Putnic pentru Jurnal Arădean/aradon.ro, s-a primit și o sesizare scrisă, motiv pentru care Consiliul de Administrație al școlii a constituit o comisie de anchetă. „Pe fir” a intrat și Inspectoratul Școlar Județean Arad, care a demarat la rândul său o anchetă în ceea ce privește situația prezentată de elevele de la „Ghiba Birta”.

Despre eventualele sancțiuni pe care le-ar putea primi profesorul a vorbit Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, la solicitarea celor de la Observator. „Sancțiunile pot merge de la reducerea salariului până la desfacerea contractului de muncă. Am primit în ultima perioadă informații de genul – profesori care au agresat fizic copiii. Nu mai au ce căuta în sistemul de învățământ”, a spus acesta.

Vom urmări ce se va întâmpla după anchetele școlii și IȘJ-ului și vom reveni în momentul în care comisiile vor lua o decizie în privința profesorului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...