Profil de parlamentar: Cezar Preda, deputat PNL Dâmbovița

Profil de parlamentar: Cezar Preda, deputat PNL Dâmbovița

Cezar Preda a deschis lista PNL Dâmbovița pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare și a obținut un mandat de deputat.

PNL a obținut la alegeri în Dâmbovița, pe lista pentru Camera Deputaților, un scor de 19,37% (34.625 voturi).

Cezar Preda este la al patrulea mandat de deputat, primele trei fiind obținute în județul Buzău.

Cezar Preda a fost numit, după alegerile locale, președinte interimar al PNL Dâmbovița și astfel a decis să candideze în acest județ.

"Pentru că există mari diferențe între zona de sud și cea de nord a județului, prioritatea mea este să susțin toate proiectele de dezvoltare ale municipiului Târgoviște, a zonelor Pucioasa, Fieni, Moreni, zone abandonate de administrația PSD. Mi-am asumat în fața dâmbovițenilor dezvoltarea acestui județ, drumuri mai bune, investiții mai multe, locuri de muncă noi, mai bine plătite, mai mulți turiști, mai mult teren cultivat, servicii medicale mai bune, învățământ de calitate, instituții ale statului care să vină în ajutorul contribuabililor, nu să le pună piedici. În concluzie, un trai mai bun pentru dâmbovițeni'', declara Cezar Preda, pentru AGERPRES, înainte de alegeri.

Cezar Preda este născut pe 27 aprilie 1959 și este căsătorit.

Conform CV-ului său, Cezar Preda a fost în perioada 1984-1986 inginer la Aromet Buzău, iar în următorii trei ani șef de secție în aceeași societate. În perioada 1990-1991 a fost viceprimar al municipiului Buzău, iar din 1992 până în 1996 a lucrat în cadrul Primăriei Buzău ca șef Patrimoniu și director tehnic. În 1997-2001 a fost director RER Ecologic Service Buzău SA, 2001-2003 director general REBU București, iar din 2003-2004 director strategie și programe Grup RER Remmert Romania.

''Din 2004 am plecat în politica mare'', spunea într-o conferință de presă, la Târgoviște, Cezar Preda.

În 2004 Cezar Preda a obținut primul mandat de deputat, după care a mai câștigat în alegeri alte trei. În mandatul 2008-2012 a fost președintele comisiei parlamentare de control a activității SRI, iar în mandatul 2012-2016 membru al aceleiași comisii.

În CV, Cezar Preda are trecut și titlul tezei de doctorat: ''Analiza teoretico-experimentală a tehnologiei de durificare prin încărcare cu aliaje/materiale dure a suprafețelor unor echipamente petroliere supuse unor procese de uzare intensă''. Diploma de doctor în științe inginerești a fost obținută în 2010.

Cezar Preda a devenit membru PD în 1999. A fost președinte al PDL Buzău, vicepreședinte al PDL la nivel național, iar în prezent este președinte interimar al PNL Dâmbovița și vicepreședinte PNL la nivel național.

În declarația de avere, făcută publică de Agenția Națională de Integritate, Cezar Preda deține împreună cu soția cinci terenuri, cel mai mare teren având 1.025 de metri pătrați. De asemenea, deține împreună cu soția un apartament în București, obținut în 2004, o casă de locuit în Buzău, obținută în 2010, și o casă de vacanță în Sărata Monteoru, județ Buzău, obținută în 1993.

În declarația de avere, la capitolul conturi și depozite bancare, are trecute două conturi în euro, în valoare totală de 3.880 euro, unul de 1.203 dolari și unul de 2.900 lei. De asemenea, Cezar Preda precizează în declarație că a împrumutat PNL cu 40.000 de lei, în baza unui contract încheiat în 5 mai 2016.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...