Prognoza meteo, 7 decembrie. Cum va fi vremea în București și în restul țării: nu scăpăm de ploi

Prognoza meteo, 7 decembrie. Cum va fi vremea în București și în restul țării: nu scăpăm de ploi

Meteorologii anunță că vremea se menține în continuare rece, mai ales noaptea și dimineața și nu vom scăpa de precipitații.

Vremea se anunță rece în continuare FOTO Shutterstock

Pentru miercuri, 7 decembrie, meteorologii anunță că cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în sud-vest, centru, nord-est și est și pe suprafețe mici în rest.

În zona montană joasă vor fi precipitații mixte, însă la altitudini de peste 1500 m vor predomina ninsorile. Trecător în jumătatea de nord a Moldovei va fi lapoviță sau ninsoare slabă și depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, în special ale Carpaților Orientali. Temperaturile minime, mai ridicate decât în mod normal la această dată, se vor situa între -3 și 8 grade. Pe alocuri se va semnala ceață.

image

Cerul va fi noros și trecător va ploua slab sau va burnița. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă, mai ridicată decât în mod normal la această dată, va fi de 2…3 grade. Vor fi condiții de ceață.

"La București, vremea va fi în general închisă și trecător va ploua slab sau va burnița. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Vor fi condiții de ceață.

În restul țării, vremea va fi în general închisă și temporar va ploua în jumătatea de sud-est a țării și pe arii restrânse în rest. În Banat și Oltenia se pot acumula izolat cantități de apă de peste 15…20 l/mp. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari mai ales ninsori. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 13 grade, iar cele minime între -5 și 8 grade. Pe alocuri, mai ales dimineața și noaptea, se va forma ceață", potrivit meteorologilor citați de romaniatv.net.

Ce ne rezervă săptămâna

Dacă vorbim de întreaga săptămână, trebuie spus că ANM anunță valori termice mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-estice, centrale și la munte.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar și local deficitar în sud-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pentru săptămâna 12 decembrie – 19 decembrie, ANM estimează că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice și nord-estice.

Vremea în săptămâna Crăciunului

Săptămâna 19 - 26 decembrie va fi caracterizată de temperaturi medii în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate la munte. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Meteorologii estimează că până pe 2 ianuarie, în România temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, iar cantitățile de precipitațiile vor fi abundente până la jumătatea lunii decembrie .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...