Prognoza meteo joi, 25 aprilie: vremea se răceşte uşor

Prognoza meteo joi, 25 aprilie: vremea se răceşte uşor

Potrivit meteorologilor, singura zonă în care temperaturile rămân constante, asemănătoare cu cel de miercuri, este sud-estul țării, în timp ce în rest vremea se răceşte uşor.

foto arhivă

În cea mai mare parte a ţării, cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala adverse mai ales în Transilvania, Moldova, Muntenia și cea mai mare parte a Oltenei și a Dobrogei. Local, cantităţile de apă vor depăși 15-20 l/mp şi mai ales în zona de sud-est se vor semnala descărcări electrice.

În general, vremea va fi caracterizată de instabilitate atmosferică, manifestată prin înnorări temporare și local se vor semnala averse, pe suprafețe mici.

La munte, la altitudini de peste 1500 m, în special în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi şi precipitații mixte, sub formă de lapoviță și ninsoare.

Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 25 de grade. Cele mai mici temperaturi pe timpul zilei, în jurul valorii de 9 grade, se vor înregistra în estul Transilvaniei și cel mai cald va fi în estul Munteniei și Dobrogea continentală. Minimele vor fi cuprinse în intervalul 0-12 grade, cele mai coborâte valori înregistrându-se în depresiuni, unde vor fi şi condiții de brumă. Dimineața și noaptea, izolat, se va forma ceață.

Noaptea, cerul se va degaja în cea mai mare parte a teritoriului, iar ploile se vor restrânge treptat către nord-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare asociate averselor în sudul, estul și centrul teritoriului.

Vremea în București

În capitală vremea se răceşte şi pe parcursul zilei și la începutul nopții cerul va fi mai mult noros. Sunt posibile averse slabe, care pot fi însoțite de descărcări electrice, apoi cerul va deveni variabil.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 3-7 grade.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...