Prognoza meteo la munte. Cum se anunță vremea în weekend, în ce zone va ninge abundent

Prognoza meteo la munte. Cum se anunță vremea în weekend, în ce zone va ninge abundent

Iarna e la ea acasă la munte. Cei care aleg să plece în weekend vor avea parte de zăpadă. De altfel, începând de vineri seară și până luni, 21 noiembrie, se anunță vreme de iarnă.

Iarna adevărată la munte FOTO Costel Crângan

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că în jumătatea de nord a Moldovei se vor semnala precipitaţii mixte - în noaptea de vineri spre sâmbătă (18/19 noiembrie) şi predominant sub formă de ninsoare - începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 noiembrie), unde local se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri va fi polei.

Conform specialiștilor, la început, în nordul Carpaţilor Orientali, apoi pe alocuri şi în zona montană înaltă din rest vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

Sâmbătă, 19 noiembrie, în zona de munte, în special la altitudini mari va ninge, iar în Moldova şi în depresiunile din estul Transilvaniei precipitaţiile vor fi precipitaţii mixte şi pe arii în general restrânse se va depune polei. Pe alocuri, în sud-vest se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale şi temporare ziua în majoritatea regiunilor.

Se va depune polei

Duminică, vor fi ploi, exceptând pe parcursul zilei jumătatea nordică a Moldovei şi zona montană înaltă unde vor mai fi precipitaţii mixte care în special în primele ore ale intervalului, pe arii restrânse, vor favoriza depunerea poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, local ziua în sud, iar noaptea pe arii restrânse în sud-est.

Ce drumuri s-au închis

Încă de joi, la munte a început să ningă abundent şi s-a aşternut strat consistent de zăpadă. DN 67C (Transalpina), între Rânca și Obârșia Lotrului (km. 34+800 – km. 59+800) şi DN 7C (Transfăgărășan), între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă, (km. 104+000 – km. 130+800) din cauza condiţiilor meteo. Ninsori s-au semnalat şi în Suceava. Drumarii au intervenit cu utilajele de deszăpezire pe DN 17A, Pasul Palma, iar autorităţile îi îndeamnă pe șoferi să circule prudent. Strat de zăpadă s-a depus şi în Bucegi, unde a nins, iar vântul a suflat cu putere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...