Prognoza meteo marți, 23 aprilie: vremea este schimbătoare. Unde va ploua

Prognoza meteo marți, 23 aprilie: vremea este schimbătoare. Unde va ploua

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 23 aprilie. Meteorologii anticipează o zi caracterizată de schimbări bruște ale vremii în întreaga țară.

Vremea marți, 23 aprilie: se prognozează ploi în toată țara FOTO Shutterstock

Astfel, nebulozitatea se va răspândi treptat dinspre regiunile sudice, provocând precipitații în cea mai mare parte a țării. Se așteaptă ploi sub formă de aversă în majoritatea regiunilor , iar în zonele montane înalte, se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Cantitățile de apă vor fi semnificative, depășind 10...15 l/mp și, în anumite zone, pot ajunge și până la 20...30 l/mp, mai ales în Carpații Meridionali și în dealurile Olteniei.

Descărcările electrice vor fi posibile în unele regiuni, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h. În sudul Banatului și în Carpații Meridionali, se prognozează rafale puternice, ce pot depăși 70...80 km/h.

Temperaturile maxime vor fi variabile, situându-se între 10 și 21 de grade Celsius, iar cele minime între 4 și 14 grade Celsius. În plus, dimineața și noaptea, sunt așteptate și condiții de ceață izolată.

Vremea la munte

La munte, fenomenele meteorologice vor fi similare , cu ploi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare la altitudini mai mari. Cantitățile de apă pot depăși 15...20 l/mp și, izolat, chiar 30 l/mp, în special în Carpații Meridionali și în dealurile Olteniei. Vântul va avea intensificări temporare, iar temperaturile vor cunoaște o ușoară creștere față de ziua precedentă.

Vremea în Capitală

În București, vremea va fi predominant închisă, cu posibile averse slabe și temperaturi maxime în jurul valorii de 15 grade Celsius. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze ce pot ajunge până la 40...50 km/h.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro