Prognoza meteo pe două săptămâni: meteorologii anunță oscilații mari de temperatură

Prognoza meteo pe două săptămâni: meteorologii anunță oscilații mari de temperatură

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat luni prognoza meteo pentru două săptămâni şi avertizează că urmează o perioadă cu oscilații mari de temperatură.

Prima jumătate a lunii februarie va fi călduroasă FOTO Arhiva

Astfel, se va trece de la maxime medii de 18-19 grade la valori chiar şi cu 15 grade mai scăzute. Mateorologii atenţionează şi asupra faptului că în primele zile ale acestei săptămâni, dar şi după data de 12 februarie, aria precipitaţiilor va fi destul de extinsă.

Temperaturi ridicate prima săptămână

În săptămâna 5-12 februarie, vremea va fi caldă în toată ţară, înregistrându-se temperaturi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în Muntenia, unde valorile medii ale maximelor se vor încadra între 16 şi 18 grade, iar cele ale minimelor între 3 şi 7 grade, şi în Oltenia, unde vor fi între 15 şi 19 grade.

În Banat, maximele se vor încadra între 14 şi 18 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în ziua de 5 februarie, apoi va fi în creştere începând cu data de 12 februarie. În Crişana, în termometre se vor înregistra între 12 şi 17 grade, în Transilvania - între 9 şi 16 grade, în Maramureş - între 11 şi 16 grade, în Moldova - între 12 şi 18 grade, în Dobrogea - 15 şi 17 grade.

Şi la munte, în intervalul 5-12 februarie, va fi destul de cald pentru această perioadă, valorile medii ale maximelor situându-se între 3 şi 8 grade, iar cele ale minimelor între -2 şi 2 grade, dar sunt anunţate ploi.

Minime negative în intervalul 13-20 februarie

În cel de-al doilea interval, începând cu 13 februarie, vremea se schimbă şi va intra într-un proces de răcire accentuată, astfel încât până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză se estimează temperaturi maxime de 3-4 grade, în medie regională. De asemenea, ANM anunţă că şi probabilitatea de ploi va fi mai mare, în toată ţara.

După 12 februarie, în Crişana se prognozează medii ale maximelor de 3-4 grade şi ale minimelor în jurul a -4 grade şi precipitaţii; în Transilvania – temperaturi minime de -5 grade. În Maramureş - minime în jurul valorii de -4 grade, iar în Moldova, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor scădea până spre valori medii în jurul a 2 grade.

În a doua săptămână a lunii februarie, vremea se va răci şi în Dobrogea, iar maximele vor scădea spre valori medii de 4-5 grade, în timp ce minimele ajung la -1 grad. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte începând cu data de 13 februarie. În Muntenia şi în Oltenia, temperaturile maxime se vor situa tot în jurul valorilor de 4-5 grade, iar cele minime vor fi negative, respectiv -3 grade.

La munte, începând cu 12 februarie temperaturile maxime vor ajunge până 4 grade, iar minimele chiar şi până la -10 grade, iar probabilitatea să se înregistreze precipitaţii este destul de ridicată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat