Proiectul de modificare a Legii 317/2004 privind CSM - adoptat pe articole de plenul Camerei Deputaților

Proiectul de modificare a Legii 317/2004 privind CSM - adoptat pe articole de plenul Camerei Deputaților

Plenul Camerei Deputaților a dat miercuri vot favorabil, pe articole, proiectului de modificare a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, pe baza raportului adoptat cu o zi în urmă de comisia specială pentru legile Justiției, votul final urmând să fie dat tot miercuri.

 Deputații au dat undă verde prevederilor referitoare la Inspecția Judiciară, care "este structură cu personalitate juridică în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, cu sediul în municipiul București".

Conform formei actuale a legii, Inspecția Judiciară funcționează cu un număr maxim de 70 de posturi, însă, potrivit modificărilor aduse la nivelul comisiei speciale pentru legile Justiției, IJ urmează să funcționeze cu "un număr de posturi necesar care să îi asigure îndeplinirea activității în condiții optime".

Totodată, în baza modificărilor aduse art. 67, inspectorul-șef ar urma să fie numit de plenul CSM dintre judecătorii în funcție, inclusiv dintre inspectorii judiciari în funcție, în urma unui concurs care constă în prezentarea unui proiect referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere respective, urmărindu-se competențele manageriale, gestiunea eficientă a resurselor, capacitatea de a-și asuma decizii și responsabilități, competențele de comunicare și rezistența la stres.

Potrivit formei actuale a legii, inspectorul șef și inspectorul șef adjunct trebuie să dea și o probă scrisă.

De asemenea, au fost aduse adăugiri, în baza cărora comisia de concurs urmează să fie constituită din cinci membri și un psiholog, după cum urmează:
* trei membri judecători care fac parte din Secția pentru judecători și au funcționat la o instanță de grad corespunzător celui necesar pentru ocuparea funcției de inspector judiciar, desemnați de Secția pentru judecători
* un membru procuror al Secției pentru procurori, care să fi funcționat la un parchet de grad corespunzător celui necesar pentru ocuparea funcției de inspector judiciar, desemnat de Secția pentru procurori
* un membru al CSM reprezentant al societății civile, desemnat de plenul Consiliului
* un psiholog desemnat de plenul CSM, care va prezenta un raport consultativ după prezentarea proiectului referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere, de către fiecare candidat.

Conform modificărilor adoptate de comisie, inspectorul-șef va putea fi revocat din funcție de către plenul CSM, în cazul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare a atribuțiilor manageriale. Revocarea se va dispune pe baza raportului de audit, numai ca urmare a propunerii formulate, în acest sens, de către o comisie alcătuită similar comisiei de concurs, însă fără participarea psihologului. În forma actuală a legii, revocarea se dispune pe baza raportului anual de audit.

O altă modificare adoptată prevede că hotărârea plenului CSM prin care se dispune revocarea din funcție poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Secția de contencios-administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Recursul suspendă executarea hotărârii CSM. Hotărârea prin care se soluționează recursul este definitivă.

Totodată, inspectorul șef va avea atribuția de a desemna dintre inspectorii judiciari echipa de conducere (inspectorul-șef adjunct, directorii de direcții) în baza unei proceduri în care sunt evaluate proiectele de management specifice fiecărui post, astfel încât să asigure coeziune managerială, competență profesională, comunicare eficientă. Mandatul acestora încetează odată cu mandatul inspectorului-șef. Inspectorul șef mai exercită funcția de conducere și organizare a activității Inspecției Judiciare și ia măsuri pentru coordonarea activității personalului Inspecției Judiciare, altul decât inspectorii judiciari.

De asemenea, a fost modificat alineatul (4) al articolului 69, astfel încât inspectorul-șef adjunct este înlocuitorul de drept al inspectorului-șef, ajută inspectorul-șef în activitatea de verificare și avizare a actelor și rezoluțiilor întocmite de către inspectorii judiciari și îndeplinește toate celelalte atribuții stabilite de inspectorul-șef.

Un alt amendament adoptat prevede că inspectorii din cadrul IJ sunt numiți în funcție de către inspectorul-șef, în urma unui concurs organizat de CSM prin Institutul Național al Magistraturii, pentru un mandat de trei ani care poate fi prelungit o singură dată, dintre judecătorii și procurorii care au o vechime de cel puțin 10 ani în magistratură, care au cel puțin grad de tribunal sau parchet de pe lângă tribunal și au avut calificativul "foarte bine" la ultima evaluare.

Inspectorul șef, inspectorul șef adjunct și inspectorii judiciari care sunt în cursul exercitării celui de-al doilea mandat sau care au ocupat funcția de conducere ori de execuție pe parcursul a două mandate, până la data intrării în vigoare a prezentei legi, nu vor putea ocupa aceeași funcție pentru un nou mandat. Mandatele în curs de exercitare, inclusiv cele care se acordă potrivit concursurilor în curs de desfășurare potrivit vechii legi se mențin pentru durata prevăzută în acestea.

A fost adoptat și un amendament în baza căruia Executivul va asigura un sediu corespunzător Consiliului Superior al Magistraturii. Se modifică astfel forma actuală a legii, care prevede că, "în termen de 60 de zile de la publicarea prezentei legi, Guvernul va asigura un sediu corespunzător CSM".

Prevederile proiectului vor intra în vigoare în termen de 90 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /