Propagandiștii ruși, glume pe seama rachetei din Polonia: „O țară NATO este atât de prost protejată, la ce se așteptau?”

Propagandiștii ruși, glume pe seama rachetei din Polonia: „O țară NATO este atât de prost protejată, la ce se așteptau?”

Incidentul cu racheta care a explodat în Przewdow, oraș din Polonia aflat aproape de granița cu Ucraina, a devenit subiect de amuzament pentru propagandiștii de la Kremlin.

Incidentul din Polonia s-a soldat cu doi morți FOTO Arhivă

Margarita Simonian, redactorul șef al Russia Today, și admiratoare a lui Vladimir Putin, spune că totul este o provocare deliberată. În postarea sa pe Twitter, Simonian a ironizat NATO:

„Cu excepția cazului în care aceasta este o provocare deliberată, există o singură veste bună. O țară NATO este atât de prost protejată, încât ar putea fi lovită accidental de oricine și nici măcar nu va ști cine a lovit-o, cu ce, sau de ce”, relatează libertatea.ro.

Într-o altă postare, Margarita Simonian, a evocat atacurile asupra orașului rusesc Belgorod, de la granița cu Ucraina.

Așadar, Polonia are propriul Belgorod. Și la ce se așteptau?”, a scris Simonian.

Если это не намеренная провокация, то хорошая новость тут одна. Страна НАТО так хреново защищена, что ее может случайно долбануть кто угодно чем угодно и все НАТО даже не будет знать, кто долбанул, чем и зачем.

— Маргарита Симоньян (@M_Simonyan) November 15, 2022

O provocare deliberată

Nici Kremlinul nu a întârziat să comenteze incidentul din Polonia. Două persoane au murit în explozie, însă nu există încă o confirmare dacă rachetele erau rusești, sau o rachetă de apărare aeriană ucraineană a căzut în Polonia. Cu toate acestea, propagandiștii ruși s-au grăbit să ironizeze apărarea din țările NATO.

Declarațiile presei și ale oficialilor polonezi despre presupusa cădere a rachetelor rusești pe teritoriul polonez sunt o provocare deliberată care vizează escaladarea”, a spus Ministerul rus al Apărării.

La rândul său, Vladimir Soloviev, a comentat și el incidentul. Pe Telegram susține că o rachetă antiaeriană ucraineană a căzut pe teritoriul polonez.

Declarațiile presei și oficialităților poloneze despre presupusa cădere a rachetelor „rusești” în zona Przewodowo sunt o provocare deliberată, menită să escaladeze situația.

Armele rusești nu au fost folosite pentru a ataca ținte din apropierea graniței de stat ucrainene-polone. Fragmentele publicate de presa poloneză de la locul incidentului nu au nimic de-a face cu armele rusești”, a scris Soloviev.

10.000 de soldați americani, găzduiți în Polonia

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut marți seară întrunirea de urgenţă a comitetului guvernamental pentru securitatea şi apărarea naţională, a anunţat pe Twitter un purtător de cuvânt al cabinetului de la Varşovia, după incidentul cu resturile de rachete care au căzut în Polonia.

Polonia, care are graniţă cu Ucraina, este membră a NATO şi găzduieşte pe teritoriul său aproximativ 10.000 de soldaţi americani. Articolul 5 din Tratatul Alianţei Atlantice prevede că, dacă un stat membru este victima unui atac armat, ceilalţi membri vor considera acest act de violenţă drept un atac armat îndreptat împotriva tuturor membrilor şi vor adopta măsurile considerate necesare pentru a veni în ajutorul ţării atacate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante