Propagandistul Kremlinului cere execuția generalilor care au permis retragerea din Ucraina

Propagandistul Kremlinului cere execuția generalilor care au permis retragerea din Ucraina

Propagandistul Kremlinului, Volodimir Soloviov, solicită ca generalii care au permis retragerea armatei din teritoriile din Ucraina să fie executați, relatează Business Insider .

Vladimir Soloviov cere executarea generalilor care au permis retragerea din Ucraina FOTO Profimedia

Vladimir Soloviov, unul dintre cei mai mari susținători ai liderului de la Kremlin din presa rusă de stat, a lansat un atac dur la adresa șefilor militari ai Kremlinului. El a solicitat ca generalii care au permis trupelor să se retragă din Ucraina să fie împușcați.

Nu există nicio justificare, mulți șefi în uniformă (nu pot să le spun comandanți) merită să fie demiși, iar unii dintre ei ar trebui să fie împușcați și pot chiar să spun câteva nume", a scris el pe contul său de Telegram .

Forțele ucrainene au recâștigat cu succes 2.000 de kilometri pătrați de teritoriu în regiunea Harkov, a afirmat președintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său de sâmbătă seara.

Ministerul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a confirmat că forțele sale se retrăgeau din unele zone din regiunea Harkov, conform BBC .

Conform News Statesman , contraofensiva lansată de ucraineni i-a determinat pe soldații ruși să fugă din regiune cât de repede au putut, inclusiv deghizându-se în localnici. Forțele ucrainene au ocupat mai mult teritoriu în cinci zile decât Rusia în cinci luni.

Soloviov este un prezentator de televiziune, scriitor și propagandist care a susținut atacul lansat de președintele rus Vladimir Putin asupra Ucrainei. La scurt timp după izbucnirea invaziei Rusiei în luna februarie, Soloviov a anunțat că a fost inclus pe o listă a persoanelor vizate de sancțiuni internaționale.

Alte mass-media de stat, care până acum au fost optimiste cu privire la războiul din Ucraina, și-au exprimat, de asemenea, nemulțumirea față de cum au luptat forțele Rusiei în regiunea Harkov.

Anton Anisimov, gazda emisiunii politice de pe postul de sport Match TV, a declarat, vineri, că „toți cei care sunt credincioși ar trebui să se roage pentru băieții noștri”, conform unui clip video verificat de Insider. „Ar trebui să ne rugăm ca oamenii noștri care sunt acolo să reziste”.

Bloggerul militar Yuri Podolyaka a afirmat că trupele ruse „au dat Ucrainei teritorii destul de importante”.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, a anunțat că Rusia își va atinge toate obiectivele în războiul din Ucraina: „Operaţiunea militară specială va continua până când vor fi îndeplinite obiectivele stabilite iniţial".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”