Prost echipați și slab instruiți, recruții ruși mor pe câmpul de luptă din Ucraina: „Acești tipi sunt doar carne de tun”

Prost echipați și slab instruiți, recruții ruși mor pe câmpul de luptă din Ucraina: „Acești tipi sunt doar carne de tun”

În timp ce Rusia încearcă să-și crească efectivele de soldați din Ucraina, apar tot mai multe informații despre recruți slab instruiți și prost echipați uciși pe câmpul de luptă, relatează Business Insider.

Ruși recrutați pentru războiul din Ucraina FOTO Profimedia

Pe fondul unor înfrângeri grele suferite în Ucraina, Vladimir Putin a decis să recurgă la o mobilizare parțială. Campania vizează încorporarea a 300.000 de rezerviști. Conform datelor oficiale, 222.000 de rezerviști ar fi fost deja recrutați pentru război.

Pentru a atinge obiectivul de 300.000 de rezerviști, poliția ia pur și simplu bărbați de pe stradă, unii dintre ei fără adăpost sau cu dizabilități.

Ținând cont de condițiile acestei mobilizări, numeroși experți consideră că sporirea numărului de trupe nu va modifica cursul războiului.

Putin a declarat într-o conferință de presă susținută vineri că 16.000 de recruți au fost dislocați deja pentru luptă. Însă unii dintre acești recruți au avut mai puțin de 10 zile de pregătire, notează Business Insider, care preia o informație obținută de The New York Times.

„În cel mai bun caz, le oferă elemente de bază, iar, în cel mai rău caz, nimic, dar îi aruncă în luptă, ceea ce sugerează că acești tipi sunt doar carne de tun”, spune William Alberque, specialist în forțele armate ale Rusiei.

Pe măsură ce armata ucraineană continuă să înainteze și să elibereze teritorii, lipsa unei pregătiri militare adecvate în graba de a umple rândurile ar putea să se întoarcă împotriva Rusiei pe termen lung.

„Rușii vor trebui să facă o alegere: să construiască o unitate în mod corespunzător în timp și să riște să piardă războiul sau să folosească acea unitate acum pentru că războiul o cere, dar unitatea ar fi pregătită doar pe jumătate”, afirmă Johan Norberg, analist în chestiuni rusești la Agenția Suedeză de Cercetare în domeniul Apărării.

Recruții s-au plâns adesea de condițiile precare de trai cu care s-au confruntat din momentul încorporării.

Într-un videoclip postat online, un bărbat denunță „condițiile inumane” din unitățile militare rusești și faptul că recruții sunt nevoiți să se asigure singuri cu mâncare. Alții spun că au puțină sau nicio experiență în manevrarea armelor sau în situații de luptă.

Fără mitraliere, nimic, fără haine, fără pantofi. Jumătate dintre ei sunt mahmuri, bătrâni, în pericol. Ambulanța ar trebui să fie de serviciu”, descrie el situația legată de mobilizarea parțială în Rusia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...