Prosteală marca PNL: Prefectul de Galați a fost eliberat din funcția considerată „apolitică”, fiind numit consilier al premierului Orban dar și președinte al organizației de partid Buzău

Prosteală marca PNL: Prefectul de Galați a fost eliberat din funcția considerată „apolitică”, fiind numit consilier al premierului Orban dar și președinte al organizației de partid Buzău

Scorul electoral foarte slab de la alegerile locale, înregistrat de PNL în județul Buzău, l-a determinat pe premierul Ludovic Orban să aplice măsuri urgente. Președintele organizației județene de partid, Cristi Romanescu și-a anunțat demisia, iar în locul său a venit prefectul de Galați, Gabriel Avrămescu, care se numără printre favoriții lui Orban, conform informațiilor din presa locală.

Printr-o postare pe Facebook, Gabriel Ion Avrămescu a anunat că revine acasă, la Buzău, după ce din 2019 el a ocupat funcția de prefect al Galațiului.

„Mă întorc #acasă determinat să construiesc o politică europeană, transparentă și deschisă pentru toți buzoienii!
Cu o deosebită onoare, am acceptat să ocup, de astăzi, funcția de Președinte interimar al PNL Buzău, o funcție pe care o voi trata cu aceeași responsabilitate precum am tratat-o și pe cea de Prefect al Județului Galați. Am ales să accept provocarea politică, în detrimentul celei administrative, întrucât consider că datoria mea ca buzoian este să mă implic în viața politică a județului meu natal”, a scris Avrămescu.
 
Pentru a putea prelua oficial președinția organizației PNL Buzău, Gabriel Ioan Avrămescu a fost eliberat  joi din funcția de prefect (în teorie considerată „apolitică”). La scurt timp, el a fost numit președinte interimar al PNL Buzău.

Totodată, Avrămescu a  preluat și un post de consilier în cadrul Cancelariei premierului Ludovic Orban, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial, Nr. 925.

Fostul prefect de Galați, Gabriel Ioan Avrămescu (foto jos), are acum sarcina de a reforma organizația PNL Buzău.

La alegerile din 27 septembrie, PNL Buzău a reușit să obțină doar 10 primării din cele 87 aflate pe raza județului.

Candidatul PNL la Primăria Buzău, Adrian Zoican, a avut un scor de zece ori mai mic prin comparație cu candidatul PSD, edilul în funcție, Constantin Toma.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut