Protest la Berlin pentru copiii familiei Furdui. „Oamenii se strâng în speranța că va mai cădea un zid“ VIDEO

Protest la Berlin pentru copiii familiei Furdui. „Oamenii se strâng în speranța că va mai cădea un zid“ VIDEO

Zece mii de români vor fi sâmbătă, 26 noiembrie, la Berlin pentru ca familia Furdui să își poată recăpăta copiii. Din Italia sunt pregătiți să plece o mie de români spre capitala Germaniei.

Familia Furdui, români penticostali stabiliți în Germania, ai cărei copii au fost preluați de autoritățile nemțești , are parte de un sprijin nemaiîntâlnit până acum. Sâmbătă, 26 noiembrie, la Berlin sunt așteptați aproximativ 10.000 de români din țară și din toată Europa, care vor cere ca familia să-și primească înapoi copiii luați de Protecția Copilului (Jugendamt) din Germania.

În Italia s-au pregătit 12 autocare și mulți alți români au anunțat că vor merge cu avionul sau cu mașina personală, pentru a fi alături de românii care își doresc să nu le fie luat dreptul de a-și crește copiii.

În Perugia sunt gata de plecare 65 de persoane, care vor merge cu autocarul spre Berlin. Mai sunt și alții, care vor merge cu mașina personală. Eu am aterizat deja la Berlin și acum merg spre Poarta Brandenburg, unde ne vom întâlni toți cei care susținem familia Furdui”, a spus Dănuț Iacob, pastor al Bisericii Penticostale Elim, din Perugia.

De altfel, toți membrii bisericii din capitala Umbriei s-au rugat ca familia Furdui să își primească înapoi copiii și au strâns bani pentru ca o parte din aceștia – în special cei tineri – să meargă la Berlin, unde să-și exprime solidaritatea cu familia de români stabiliți în Germania.

Familia Furdui SURSA Facebook Familia Furdui

Mulți se întreabă dacă participarea la protest face o diferență în cazul Furdui. Dacă nu erau protestele de până acum, părinții Furdui nu și-ar mai fi văzut copiii. Au fost câteva schimbări de plan. Apariția susținătorilor si a demonstrațiilor a oprit Jugendamt să o dea pe Lea imediat în plasament permanent, așa cum a dorit. Apariția susținătorilor și a protestelor a dus la menținerea întâlnirilor dintre copii si părinți. Jugendamt a încercat să susțină la început că minorii nu doresc să meargă acasă. Acest lucru l-au susținut si despre David, iar acum aflăm de la el o cu totul altă poveste”, a explicat Dănuț Iacob.

Jugendamt a dus copiii departe de familie, în speranța că părinții îi vor vizita rar, pentru că sunt la 100 de kilometri distanță. În urma protestelor, șefa Jugendamt și-a dat demisia.

Susținem cu toții familia Furdui și credem că toți copiii trebuie să se întoarcă acasă. În biserica noastră, fiecare a contribuit cu ce a putut. Unii financiar, alții pleacă în seara aceasta spre Berlin. Nu vom abandona această cauză! Noi vom lupta alături de familia Furdui, iar autoritățile din România ar trebui să ajute această familie să-și strângă din nou copiii în brațe”, a transmis Ana, o membră a bisericii din Perugia.

Protestul de la Berlin va avea loc sâmbătă, 26 noiembrie, iar participanții speră să convingă autoritățile din Germania să dea înapoi copiii familiei Furdui.

Ce s-a întâmplat cu familia Furdui

Protestul Furdui este organizat pe modelul protestului organizat în cazul familiei Bodnariu și vine după un protest de peste 10.000 de persoane organizat în orașul în care locuiește familia Furdui. În 26 aprilie 2021, autoritățile de la Serviciul de protecție a copilului (Jugendamt) din Germania le-au luat copiii, cu vârste între 15 ani și 1 an.

Drama familiei Furdui, mutată în 2012 din Spania în Germania, a început când copilul cel mare, David, de 16 ani, s-a plâns de relaţia cu părinţii, dar şi de faptul că cei doi băieţi mai mici sunt, uneori, bătuţi de mamă. „În retrospectivă, David însuși spune că era într-o stare proastă în perioada respectivă de lockdown. Era furios și frustrat și a exagerat declarațiile făcute în fața asistentei sociale a școlii. El nu a văzut niciodată că părinții săi i-au bătut pe frații și surorile sale”, spune acum mătușa copiilor, Paraschiva Bleoju din Timișoara.

Camelia si Petre Furdui s-au cunoscut in Spania, s-au căsătorit, iar ulterior s-au stabilit în Germania, el lucrând în domeniul instalațiilor și al amenajărilor interioare. Protecţia Copilului din Germania a descoperit că familia Furdui merge săptămânal la biserică, făcându-li-se un profil de oameni „extrem de religioşi care nu le oferă copiilor acces la toate subiectele relevante din societate”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria