Protest organizat de PSD la Biroul Electoral Sector 1. Tudorache: Nu vrea să vadă dacă am fraudat sau nu alegerile?

Protest organizat de PSD la Biroul Electoral Sector 1. Tudorache: Nu vrea să vadă dacă am fraudat sau nu alegerile?

Atmosferă tensionată la Biroul Electoral al Sectorului 1, unde protestează câteva zeci de oameni. Ei cer renumărarea voturilor, ceea ce solicită și primarul în funcție, Dan Tudorache. Asta după ce azi-noapte Clotilde Armand și-a proclamat victoria în alegerile pentru Primăria Sectorului 1 din București. Ea susține că are cu peste 1.000 de voturi peste Dan Tudorache și că nu mai e nevoie de renumărarea voturilor. Biroul electoral Central este, însă, cel care va lua o decizie privind eventuala renumărare. Iar astfel de solicitări au început să vină și din alte părți. Gabriela Firea vorbește și ea despre fraudă și renumărare.

Zeci de susținători ai PSD se află miercuri dimineață în fața Biroului Electoral Sector 1 și strigă „Renumărare!”

Dan Tudorache, primarul în funcție al sectorului 1, se află acolo și a spus pentru Digi24 că protestează aici pentru că, dacă Biroul Electoral Central va lua decizia de renumărare a voturilor, atunci acest lucru se va face la BES1.

„Buletinele de vot sunt aici”, spune Tudorache.

„Sper să se ia o decizie favorabilă pentru renumărare. M-a acuzat (Clotilde Armand, n.red.) că am fraudat alegerile, nu vrea să vadă dacă le-am fraudat sau nu? Dacă se va demonstra că diferența de voturi este mai mare cât au constatat cei de la AEP, că diferența e mai mare sau mai mică de 100 de voturi, atunci e o mare problemă”, a mai spus el.

„Cu cred că le este frică”, de renumărare, a mai spus Dan Tudorache.

„BEC va decide renumărarea nu numai pentru sectorul 1, bănuiesc că va da curs solicitărilor tuturor partidelor. Iată un temei legal: am pus mâna pe un proces verbal semnat în alb, a ajuns și la politie, îmi puteți explica cum am ajuns la un PV semnat în alb?”, a susținut el.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Comparați-i cu polițiștii noștri! Frate, filmele americane sunt pistol cu apă pe lângă ce fac băieții ăș…

2 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

3 O crimă politică premeditată

4 Du-te, bă, în mă-ta! / Șerban Nicolae anunță că demisionează din PSD și se compară cu Hagi!

5 Stimaţi politicieni, vă spun eu de ce nu putem fabrica în ţară, „în plină pandemie”, medicamentele care ne tre…