Protest organizat de PSD la Biroul Electoral Sector 1. Tudorache: Nu vrea să vadă dacă am fraudat sau nu alegerile?

Protest organizat de PSD la Biroul Electoral Sector 1. Tudorache: Nu vrea să vadă dacă am fraudat sau nu alegerile?

Atmosferă tensionată la Biroul Electoral al Sectorului 1, unde protestează câteva zeci de oameni. Ei cer renumărarea voturilor, ceea ce solicită și primarul în funcție, Dan Tudorache. Asta după ce azi-noapte  Clotilde Armand și-a proclamat victoria  în alegerile pentru Primăria Sectorului 1 din București. Ea susține că are cu peste 1.000 de voturi peste Dan Tudorache și că nu mai e nevoie de renumărarea voturilor. Biroul electoral Central este, însă, cel care va lua o decizie privind eventuala renumărare. Iar astfel de solicitări au început să vină și din alte părți.  Gabriela Firea vorbește  și ea despre fraudă și renumărare.

Zeci de susținători ai PSD se află miercuri dimineață în fața Biroului Electoral Sector 1 și strigă „Renumărare!”

Dan Tudorache, primarul în funcție al sectorului 1, se află acolo și a spus pentru Digi24 că protestează aici pentru că, dacă Biroul Electoral Central va lua decizia de renumărare a voturilor, atunci acest lucru se va face la BES1.

„Buletinele de vot sunt aici”, spune Tudorache.

„Sper să se ia o decizie favorabilă pentru renumărare. M-a acuzat (Clotilde Armand, n.red.) că am fraudat alegerile, nu vrea să vadă dacă le-am fraudat sau nu? Dacă se va demonstra că diferența de voturi este mai mare cât au constatat cei de la AEP, că diferența e mai mare sau mai mică de 100 de voturi, atunci e o mare problemă”, a mai spus el.

„Cu cred că le este frică”, de renumărare, a mai spus Dan Tudorache.

„BEC va decide renumărarea nu numai pentru sectorul 1, bănuiesc că va da curs solicitărilor tuturor partidelor. Iată un temei legal: am pus mâna pe un proces verbal semnat în alb, a ajuns și la politie, îmi puteți explica cum am ajuns la un PV semnat în alb?”, a susținut el.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lunetista fotomodel, brazilianca Thalito, ucisă într-un atac al rușilor în Harkov

2 VIDEO Cum sunt vânați și uciși ofițerii ruși. Putin pierde cel de-al 58-lea ofițer

3 „Iadul pe pământ” / Mărturisirile unor soldaţi ucraineni de pe frontul din Est

4 VIDEO Avionul „glorios” cu care Putin spera să câștige în Ucraina, un dezastru. Su-34 cade din cer

5 Ucrainenii suferă o pierdere importantă! Rușii l-au ucis pe Ivan „Brest” Marciuk