Protest și la Penitenciarul Rahova; 20 de deținuți refuză hrana

Protest și la Penitenciarul Rahova; 20 de deținuți refuză hrana

Un protest a izbucnit miercuri și la Penitenciarul Rahova, unde 20 de deținuți refuză hrana în semn de solidaritate cu manifestările din celelalte închisori din țară.

* ANP: Proteste ale deținuților în opt penitenciare

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Rahova, Gabriela Livadariu, a declarat pentru AGERPRES că a fost inițiat un dialog cu deținuții care protestează.

Miercuri, în opt penitenciare se desfășoară proteste ale deținuților, care cer îmbunătățirea condițiilor de detenție.

Conform Administrației Naționale a Penitenciarelor, deținuții reclamă supraaglomerarea, aspecte legate de participarea la activități lucrative și educative, programul tv, serviciile medicale, micșorarea cuantumului pedepsei cu închisoarea și termenele stabilite de comisia pentru liberare condiționată.

Astfel, la Penitenciarul Iași 480 de deținuți au refuzat hrana, iar la Penitenciarul din Botoșani un grup de deținuți s-a urcat pe acoperișul uneia dintre clădirile închisorii protestând față de condițiile de detenție.

La Penitenciarul Botoșani deținuții își exprimă nemulțumirile prin lovirea gratiilor, opt deținuți au escaladat pavilionul unei secții de deținere, iar 43 au refuzat hrana.

Proteste au loc și la închisorile din Poarta Albă, Oradea, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Vaslui și Brăila.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…