Proteste ale comercianţilor din hala de lactate din Piaţa Centrală a municipiului Botoşani

Proteste ale comercianţilor din hala de lactate din Piaţa Centrală a municipiului Botoşani

Zeci de comercianţi din hala de lactate a Pieţei Centrale din municipiul Botoşani au protestat, marţi dimineaţă, în faţa sediului Primăriei şi a Prefecturii, în semn de nemulţumire faţă de decizia autorităţilor de a le suspenda activitatea comercială.

Ei se plâng că nu mai pot valorifica produsele lactate obţinute în gospodăriile proprii şi, prin urmare, nu îşi vor mai putea susţine nici familiile, dar nici animalele pe care le au.


Foto: (c) Cristian Lupaşcu/AGERPRES


"Ne-au închis halele. Nu avem unde să vindem marfa. Stăm cu marfa în portbagaj. Suntem producători. Cu ce supravieţuim? Noi avem familie, avem copii. Aceasta este singura noastră sursă de venit. Cu ce supravieţuim?", a declarat Gheorghe Ioniţă, un producător de lactate din comuna Vorniceni.

Prefectul Dan Nechifor s-a întâlnit cu comercianţii din pieţele din municipiul Botoşani.

"Într-adevăr există nişte probleme pe care le-am identificat. Nu am oferit neapărat soluţii, pentru că soluţiile, după cum bine ştiţi, sunt la autoritatea locală, asta însemnând organizarea de pieţe volante în imediata apropiere a pieţelor închise. Am făcut precizarea că există 29 de pieţe în judeţul Botoşani. Numai cea din municipiul Botoşani nu funcţionează la parametri optimi", a precizat Nechifor.


Foto: (c) Cristian Lupaşcu/AGERPRES


Activitatea din pieţe a fost suspendată, începând de luni, ca măsură a autorităţilor centrale de limitare a răspândirii virusului COVID-19. AGERPRES/(A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Irina Poenaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...