Proteste în ţară/ Galaţi: Incidente între protestatari şi jandarmi în faţa Spitalului Judeţean

Proteste în ţară/ Galaţi: Incidente între protestatari şi jandarmi în faţa Spitalului Judeţean

Mai multe incidente s-au înregistrat, luni seara, în timp ce manifestanţii protestau în faţa Spitalului Judeţean din Galaţi.

La un moment dat, dinspre protestatari au fost aruncate pietre şi petarde către grupul de jandarmi care realizaseră cordon în faţa unităţii medicale, iar forţele de ordine au reacţionat folosind gaz iritant şi izolând persoanele conflictuale.

''Până acum, au fost identificate patru persoane dintre cele care au aruncat cu pietre şi petarde în jandarmi, în timp ce jandarmii au descoperit, într-o maşină a unei persoane prezente la protest, un spray cu gaz lacrimogen iritant. În prezent, jandarmii fac cercetări cu privire la acest incident", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi, Mircea Bădin.

Potrivit acestuia, şi în timpul protestului din faţa sediului Prefecturii Galaţi au fost identificate două persoane, una care a adresat injurii forţelor de ordine şi alta care a încercat să blocheze strada. În ambele cazuri, jandarmii vor aplica sancţiuni contravenţionale.

La protestul neautorizat au participat peste 1.300 de persoane, care, după ce au manifestat în faţa sediului Prefecturii Galaţi, au plecat în marş pe străzile principale ale oraşului până la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde au mai ajuns aproximativ 200 de persoane, celelalte deplasându-se la domiciliu. Protestul s-a încheia în jurul orei 23,30. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...