Proteste la Ankara: Mii de manifestanţi denunţă fraude la alegerile din Turcia

Proteste la Ankara: Mii de manifestanţi denunţă fraude la alegerile din Turcia

Poliţia turcă a intervenit, cu tunuri de apă, pentru a dispersa câteva mii de susţinători ai principalului partid de opoziţie care denunţau fraude în alegerile municipale la Ankara, scrie presa, citată de AFP.

Proteste la Ankara: Mii de manifestanţi denunţă fraude la alegerile din Turcia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În pofida scandalului de corupţie care-l afectează, partidul premierului islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan a obţinut o victorie detaşată în alegeri, duminică, păstrând totodată Ankara şi Istanbulul.

Aproape 2.000 de persoane participau la un miting în faţa sediului Înaltului Consiliu Electoral (YSK), în centrul capitalei turce, protestând faţă de nereguli care au pătat, în opinia lor, scrutinul la Ankara.

Partidul Republican al Poporului (CHP) a depus marţi după-amiaza o sesizare şi a solicitat renumărarea buletinelor de vot în capitală, unde Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP, la putere) a obţinut o victorie cu un scor strâns.

Candidatul CHP la Istanbul Mustafa Sarigül, învins de primarul în exerciţiu Kadir Topbas, a reclamat şi el, marţi, o renumărare a voturilor.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990