Proteste violente la Paris, după un atac armat în care au murit trei kurzi VIDEO

Proteste violente la Paris, după un atac armat în care au murit trei kurzi VIDEO

Proteste violente au izbucnit la Paris, după ce un bărbat în vârstă de 69 de ani a tras mai multe focuri de armă într-o cafenea și a omorât trei kurzi.

Manifestanții, care sunt furioși fiindcă autoritățile franceze nu le oferă destulă protecție kurzilor, au aruncat cu pietre, steaguri, jaloanele rutiere în polițiști și au incendiat pubele. Cei din urmă au utilizat gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatari, în apropierea unui centru cultural kurd din Paris.

Protestele au izbucnit când mulțimea s-a izbit de un cordon de forțe de ordine care îl proteja pe ministrul de Interne Gérald Darmanin, sosit la fața locului pentru a realiza bilanțul anchetei și a li se adresa ziariștilor.

Conform AFP, ciocnirile erau în desfășurare în jurul orei locale 17:00 (16:00 GMT).

Polițiștii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatari. FOTO Captură video

Consiliul Democrat Kurd din Franța a solicitat minorității să se adune la locul atacului armat . În aceeași ordine de idei, a anunțat un protest care ar urma să aibă loc, sâmbătă.

În anul 2021, bărbatul, în vârstă de 69 de ani, a mai atacat o tabără de refugiați kurzi, când a tăiat cu o sabie corturile în care aceștia stăteau, potrivit procurorilor.

Bărbatul, care este conducător de tren aflat la pensie, a fost audiat și se află în acest moment la spital. Acesta este cunoscut pentru două tentative de omor în anul 2016 și în decembrie 2021, conform a doua surse din cadrul poliției, relatează AFP, conform Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

4 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

5 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...