PSD!

PSD!

Am primit pe mail:

„În încercarea de a securiza campania electorală care bate la poartă, primarul Sector 1 Dan Tudorache a readus în prima linie a administrației publice doi foști milițieni care au rolul de a ajuta PSD în campania electorală.

Este vorba de Vârban Aurică și Mihail Andrei doi foști participanți activi la represiunea asupra studenților din timpul manifestațiilor din Piața Universității din anul 1990.

Pentru că nu îl putea numi direct pe Mihail Andrei (fost director general al poliției locale Sector 1 între anii 2008-2014) deoarece acesta are vârsta de pensionare de 65 de ani încă din 2014, Tudorache l-a pus director general la Poliția Locală Sector 1 pe omul acestuia Vârban Aurică, care este din sursele noastre un fel de cățeluș al lui Mihail, acesta comportându-se ca directorul în funcție

Care este scopul aducerii celor doi la conducerea Poliției Locale Sector 1

·  Primul obiectiv al celor doi foști milițieni este să ajute PSD în campania pentru parlamentare după o formulă simplă, care deja a fost testată. Polițiștii locali vor aduna direct, sau prin intermediul oamenilor din PSD probleme ale oamenilor din Sectorul 1 în timpul vizitelor candidaților social democrați prin sector. Problemele vor fi rezolvate cât mai rapid prin intermediul poliției locale sau a altor instituții ale primăriei și apoi oamenii care le-au semnalat vor fi informați prin intermediul unui call-center al PSD că le-a fost rezolvată problema de către candidatul social democrat.

·   Cel de-l doilea obiectiv al celor doi milițieni este să facă pierdute diverse documente deoarece Mihail Andrei este cel care a semnat toate contractele din Poliția Locală în perioada 2008-2014, contracte în baza cărora consilierul lui Chiliman, Emanoil Bocean a fost anchetat de DNA și pentru care deja este condamnat în prima instanță. Mihail Andrei și Vârban, care a fost mâna dreaptă a lui Mihail Andrei în toată această perioadă, se pare că lau convins pe Tudorache că vor implica Poliția Locală în campanie doar pentru a avea acces la documente care ar putea fi extrem de incriminatoare în cazul în care DNA va continua anchetele la Poliția Locala Sector 1. Nu de alta dar în perioada în care Bocean lua șpagă pentru contractele încheiate de Poliția Locală Sector 1, cel care semna aceste contracte în calitate de Director General era Mihail Andrei în timp ce Aurel Vârban era mâna sa dreaptă, fiind numit de acesta în repetate rânduri, șef la diverse servicii și depratamente ale Poliției Locale Sector 1. Merită subliniat faptul că Mihail Andrei nu a dat niciodată concurs pe postul de Director General al Poliției Locale Sector 1, el fiind delegat din 6 în șase luni să ocupe acest post de fostul primar Chiliman, timp de aproape 7 ani.

Cine sunt Verban Aurel și Mihail Andrei, noii șefi de la Poliția Locală Sector 1

Partea cea mai interesantă referitoare la cei doi foști milițieni ține de funcțiile pe care aceștia le aveau în timpul Mineriadei din 1990.

În timp ce Mihail Andrei avea o funcție de conducere în cadrul Poliției Capitale, Vârban Aurel era, în perioada în care studenții au ocupat Piața Universității, șef Birou Cercetări Penale al secției 18 de Poliție și se pare că a greșit cu ceva în această perioadă deoarece în februarie 1991 a fost retrogradat ca simplu ofițer de ordine publică la secția 14 de poliție. Adică exact în perioada în care studenții au fost agresați de forțele de ordine și apoi de mineri, în anul 1990, Vârban Aurel era mare șef pe cercetări penale și se ocupa cu anchetarea celor care demonstrau în Piața Universității.

În prezent fostul milițian Aurel Vârban este și șeful structurii sportive din Sindicatul Cadrelor Militare al lui Mircea Dogaru o funcție extrem de importantă dacă facem o simplă legătură cu firmele de pază și cu faptul că Tudorache vrea să înfințeze un SRL (firmă de pază) în subordinea Primăriei Sector 1.

De spus ar ai fi multe despre modul în care primarul Tudorache a ajuns să-i numească pe acești doi milițieni în fruntea Poliției Locale Sector 1. Singura întrebare care se merită a fi pusă este dacă mafia din primărie l-a păcălit pe Tudorache sau dacă acesta a bătut palma cu aceasta.

Nu de alta dar, când numești în fruntea unei instituții publice atât de importante niște indivizi care au participat la represiunea studenților din anul 1990 și care au semnat (sau au avut funcții de conducere) toate contractele pentru care fostul consilier al primarului Chiliman este condamnat penal însemnă că arde undeva. Poate îl întreabă cineva pe domnul primar Tudorache unde arde......”
 
 

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…