PSD îi ascultă pe români: cardurile de energie, valabile până la 31 mai 2024

PSD îi ascultă pe români: cardurile de energie, valabile până la 31 mai 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a luat decizia de a prelungi cu două luni valabilitatea cardurilor de energie. Peste un milion de familii vor putea continua să-și achite facturile la energie cu ajutorul sumelor primite de la stat până la sfârșitul lunii mai.

Guvernul PSD urmărește astfel să asigure o folosire eficientă și fără pierderi pentru populație a ajutorului acordat pentru plata facturilor.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța acestei inițiative sociale, finanțate din surse europene. Potrivit premierului, peste 2,8 milioane de gospodării au beneficiat de acest ajutor în 2023. Fiecare familie vulnerabilă a fost sprijinită cu 1.400 de lei.

PSD compensează și sumele, dar și întârzierile furnizorilor

O mulțime de români s-au plâns în ultima perioadă, inclusiv pe rețele sociale, de faptul că furnizorii emit facturile cu mare întârziere, iar ei ar putea fi puși în situația de a nu mai putea folosi ajutorul de la stat dacă s-ar fi păstrat termenul de 31 martie.

Acum, cardurile pot fi folosite pentru achitarea atât a facturilor curente, cât și a celor restante sau care urmează să fie emise de către furnizori înainte de sfârșitul lunii mai. Sunt evitate astfel situațiile des întâlnite în care facturile de energie aferente lunii ianuarie și februarie, de exemplu, și care sunt de regulă foarte mari, sunt emise în aprilie sau mai.

Cardurile pot fi utilizate exclusiv pentru consumul de energie la adresa de domiciliu a beneficiarului. În plus, beneficiarii au opțiunea de a efectua mai multe plăți către furnizori diferiți până când suma disponibilă pe cardul lor este epuizată în întregime.

Românii vulnerabili, în centrul atenției PSD

Noua inițiativă socială se adaugă măsurilor promovate în ultimele două săptămâni de PSD, prin care sunt protejați românii cu venituri mici. Plafonarea prețurilor pentru energie a fost extinsă până în 2025, limitarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază până la sfârșitul acestui an, iar plafonarea tarifelor la polițele RCA până la finalul lunii iunie 2024.


Citește și:

populare
astăzi

1 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!

2 VIDEO 12 km noi din autostrada de centură a Capitalei se inaugurează, surprinzător, peste 2 săptămâni

3 Poate cea mai zguduitoare dezvăluire despre complicitatea dintre Germania și Rusia

4 Foarte interesant ce spune omul ăsta!

5 „E timpul să vorbim despre căderea Kievului"