Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

PSD spune că poporul e de vină! Argumentele lui Iordache pentru modificările la Codurile penale: Știți cum sunt politicienii? Cum e poporul. Nu puteți să-mi spuneți că marea masă a politicienilor sunt corupți.

PSD spune că poporul e de vină! Argumentele lui Iordache pentru modificările la Codurile penale: Știți cum sunt politicienii? Cum e poporul. Nu puteți să-mi spuneți că marea masă a politicienilor sunt corupți. Președintele Comisiei speciale pentru legile justiției, Florin Iordache (PSD), a explicat, miercuri seara, la Realitatea TV, motivele care au determinat modificările la Codurile penale, inclusiv reducerea termenelor de prescripție, spunând că statul român nu trebuie să aibă și pedepsele în concordanță cu legislația europeană, cu cu cea sovietică și a susținut că membrii Comisiei de la Veneția nu sunt dumnezei, ci niște experți care pot să facă recomandări, dar nu pot să spună Parlamentului României că nu poate legifera.

Principalele declarații ale lui Florin Iordache:

Ce a spus dl Timmermans? Că trebuie respectat statul de drept și modificările trebuie făcute transparent și în conformitate cu legislația europeană. Ce am făcut noi azi? Nu am făcut decât să eliminăm acele prevederi neconstituționale din cele două legi.

Toate acele articole asupra cărora CCR a avut obiecții, le-am eliminat. În așa fel cele două legi – Codul Penal și Codul de Procedură Penală le-am făcut constituționale.

O greșeală a actualei coaliții și mi-o asum e faptul că nu am reușit să ne mișcăm ceva mai repede, atunci când CCR ne-a dat cele două decizii. Dar, la acel moment, ministrul Justiției de la acel moment și până mâine și-a asumat public că acele articole constituționale vor fi adoptate prin OUG, și de aici a început dansul.

Atacul la CCR al opoziției e un drept constituțional, atacul la CCR al președintelui României e un drept constituțional atunci când se susține, dar când vrei să tergiversezi…

Despre reducerea termenelor de prescripție: Pentru că am redus pedepsele. Cei care au greșit și execută o pedeapsă nu trebuie să-i omorâm. Cine greșește trebuie să plătească și dacă greșește trebuie să aibă niște condiții minimale, cel puțin acei 4 mp. Sunt în curs de execuție la două penitenciare, sunt în faza de proiectare în Prahova și Buzău, nu sunt suficiente spațiile.

Politica penală a unui stat se stabilește prin lege. Dacă legiuitorul a stabilit că pentru o serie de fapte se micșorează pedepsele, atunci și prescripția se reduce. Termenele de prescripție sunt în concordanță cu pedepsele, dacă termenele de pedeapsă s-au redus trebuie să se reducă și termenele de prescripție.

Statul român nu trebuie să aibă și pedepsele în concordanță cu legislația europeană? Vrem să ne raportăm numai la legislația sovietică?

Ne uităm la Comisia de la Veneția ca la Dumnezeu. Până la urmă această comisie nu face decât să ofere expertiză și recomandări. (…) Ei nu sunt dumnezei, vin să se informeze, să facă recomandări, dar România e stat suveran. Niște experți pot să spună Parlamentului României că nu poate legifera?

Nu pot fi ridicate probe pentru alte infracțiuni decât pentru care s-a cerut percheziția – nu șterge nimeni acele probe. Vine cu alt mandat. Despre drepturile omului am auzit?

Despre limitarea comunicării publice despre dosare: Dvs. puneați presiune pe judecător să-i dea mandat de 30 zile. În opinia publică când se difuzează că a făcut ce a făcut, se punea presiune publică… De ce trebuie să știți dvs. până nu se pronunță judecătorul?

Știți cum sunt politicienii? Cum e poporul. Nu puteți să-mi spuneți că marea masă a politicienilor sunt corupți.

Inculpatul poate să facă declarații când dosarul este public.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 EXCLUSIV / Guvernul cade în două săptămâni! PUCI în PSD! 23 de parlamentari au constituit un grup „menit să salv…

2 Oreste îl face muci pe Năstase după ce pușcăriașul s-a băgat în seamă acuzându-l pe Iohannis de plagiat!

3 DEMISIE la Digi 24! Alice Iacobescu, cea mai acidă jurnalistă a postului, este în preaviz!

4 Mafia PSD! Vă întrebați de ce se moare în spitale? Citiți pe ce sunt cheltuiți banii și-n buzunarele cui ajung…

5 Numai citind astfel de lucruri îți dai seama ce hoți au guvernat țara! Dacă nu intram în UE și NATO, Rusia scr…

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate