PSD va continua dialogul cu UNPR, dar își va nominaliza un candidat la Primăria sectorului 2

PSD va continua dialogul cu UNPR, dar își va nominaliza un candidat la Primăria sectorului 2

PSD a transmis miercuri seara un scurt comunicat de presa in care anunta ca, avand in vederea retinerea de procurorii DNA a lui Neculai Ontanu, primarul sectorului 2 si liderul interimar al UNPR, isi va desemna candidat propriu la primaria sectorului 2, insa va continua dialogul cu UNPR.

"Partidul Social Democrat a luat act de situatia in care se afla domnul Neculai Ontanu. PSD va continua insa dialogul cu UNPR. In zilele urmatoare vom avea intalniri pentru a discuta colaborarea dintre cele doua partide. In conditiile date, PSD va nominaliza un candidat pentru Primaria Sectorului 2," se arata in comunicat.

Liviu Dragnea a anuntat vineri ca PSD il va sustine pe Ontanu pentru un nou mandat la primaria Sectorului 2, in baza unui colaborari pe care cele doua partide o au in sectoarele 1, 2 si 6.

Ontanu a fost retinut miercuri seara pentru 24 de ore de procurorii DNA sub acuzatia de luare de mita. In acelasi dosar, este urmarita penal avocata Loredana Claudia Radu, sub acuzatia de complicitate la luare de mita si spalare de bani. Aceasta este avocata lui Victor Ponta in dosarul Rovinari - Turceni si este nepoata lui Gabriel Oprea.

Ontanu este acuzat ca a primit mita un teren de 1.500 mp, situat pe strada Barbu Vacarescu din Bucuresti, pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri care totalizau 83.500 metri patrati, situate in sectorul 2.

Si UNPR a transmis un comunicat de presa, in care subliniaza ca faptele de care este acuzat Ontanu sunt de acum 10 ani si ca acesta este nevinovat pana cand o instanta va decide altfel.

Comunicatul UNPR:

"UNPR a luat act de decizia procurorilor DNA de a-l retine pe Neculai Ontanu, pentru presupuse fapte care s-ar fi petrecut in urma cu 10 ani.

UNPR nu a comentat si nu comenteaza deciziile celor in drept sa stabileasca oportunitatea sau justificarea masurii retinerii ¬ intr-un dosar ce vizeaza fapte petrecute acum 10 ani -, la fel cum nu comenteaza in general deciziile Justitiei, indiferent de numele celui in cauza.

In egala masura, Uniunea considera ca orice roman se bucura, potrivit Constitutiei, de prezumtia de nevinovatie. Prin urmare, pana in momentul in care o instanta de judecata va decide altfel, Neculai Ontanu este nevinovat. Astfel, UNPR isi exprima convingerea ca Primarul Sectorului 2 va explica tot ceea ce este de explicat astfel incat situatia sa fie lamurita in cel mai scurt timp, iar suspiciunile pe care le au procurorii sa fie infirmate.

In mod evident, acest moment nu este unul simplu, in conditiile in care campania electorala va incepe in scurt timp. UNPR este insa un partid puternic si va face fata acestei provocari, pastrandu-si valorile, obiectivele electorale si strategia politica. Sambata va avea loc Conferinta Nationala UNPR, moment in care partidul isi va alege presedintele si va intra in linie dreapta pentru alegerile locale din acest an.

UNPR mizeaza pe fiecare dintre membrii sai, pe fiecare dintre candidatii sai si pe principiile sale care l-au impus pe scena politica pana in prezent."


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski