PSD vrea să numească în fruntea CNCD un fost polițist din cadrul IPJ Timiș, pus sub acuzare pentru înmatriculări de mașini furate

PSD vrea să numească în fruntea CNCD un fost polițist din cadrul IPJ Timiș, pus sub acuzare pentru înmatriculări de mașini furate

Recent au expirat 7 mandate dintre cele 9 existente la nivelul Colegiului Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), inclusiv cel al președintelui și vicepreședintelui. Printre cei care și-au depus candidatura a fost și senatorul PSD Adrian-Nicolae Diaconu. Acesta este susținut de către PSD pentru funcția de președinte al instituției, conform unor surse din cadrul partidului, scrie Libertatea.

Diaconu a absolvit Academia de Poliție „Al. I. Cuza” București în 1994, fiind licențiat în Științe juridice, specializarea Drept. A fost ofițer specialist în cadrul IPJ Timiș între 1994 și 2003.

A fost apoi director la două firme de protecție și pază, consilier județean, director coordonator al Direcției pentru sport a Județului Timiș, deputat între 2012 și 2016 și senator începând din 2016, conform CV-ului său.

În 2014, Diaconu a fost achitat într-un dosar de furturi auto, vechi de peste 15 ani, prin aplicarea legii penale mai favorabile după intrarea în vigoare a Noului Cod Penal și prin prescrierea faptelor, scrie publicația G4media. Candidatul la CNCD fusese acuzat că a favorizat înmatricularea unor autoturisme furate.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră