PSD, zid în jurul sinecurilor/Desființarea institutului lui Iliescu și Voican Voiculescu a fost anulată prin vot, în Senat

PSD, zid în jurul sinecurilor/Desființarea institutului lui Iliescu și Voican Voiculescu a fost anulată prin vot, în Senat

PSD, zid în jurul sinecurilor/Desființarea institutului lui Iliescu și Voican Voiculescu a fost anulată prin vot, în Senat. 

Proiectul de lege prin care era solicitată desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, condus de Ion Iliescu, a fost respins de Senat, miercuri. In favoarea respingerii ordonantei au votat 76 de senatori, 44 „impotriva” si 11 s-au abtinut.

Guvernul a adoptat în decembrie 2019 Ordonanţa de Urgenţă privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române. Instituţia s-a aflat în centrul unui scandal după ce a decis organizarea unui concert pe 22 decembrie, gest calificat de mai multe organizaţii civice drept o jignire adusă memoriei eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989 şi urmaşilor acestora.

Aceleaşi organizaţii au cerut demiterea lui Ion Iliescu şi a lui Gelu Voican Voiculescu de la conducerea acestei instituţii, precum şi reformarea ei.

Directorul Institutului Revoluţiei Române, Gelu Voican Voiculescu, a declarat la finalul anului trecut că decizia Guvernului Orban de a desfiinţa instituţia este „arbitrară” şi „abuzivă” şi vor fi făcute toate demersurile legale pentru ca aceasta să nu fie pusă în practică.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 Așa o fi?

4 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

5 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!