PSD, zid în jurul sinecurilor/Desființarea institutului lui Iliescu și Voican Voiculescu a fost anulată prin vot, în Senat

PSD, zid în jurul sinecurilor/Desființarea institutului lui Iliescu și Voican Voiculescu a fost anulată prin vot, în Senat

PSD, zid în jurul sinecurilor/Desființarea institutului lui Iliescu și Voican Voiculescu a fost anulată prin vot, în Senat. 

Proiectul de lege prin care era solicitată desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, condus de Ion Iliescu, a fost respins de Senat, miercuri. In favoarea respingerii ordonantei au votat 76 de senatori, 44 „impotriva” si 11 s-au abtinut.

Guvernul a adoptat în decembrie 2019 Ordonanţa de Urgenţă privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române. Instituţia s-a aflat în centrul unui scandal după ce a decis organizarea unui concert pe 22 decembrie, gest calificat de mai multe organizaţii civice drept o jignire adusă memoriei eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989 şi urmaşilor acestora.

Aceleaşi organizaţii au cerut demiterea lui Ion Iliescu şi a lui Gelu Voican Voiculescu de la conducerea acestei instituţii, precum şi reformarea ei.

Directorul Institutului Revoluţiei Române, Gelu Voican Voiculescu, a declarat la finalul anului trecut că decizia Guvernului Orban de a desfiinţa instituţia este „arbitrară” şi „abuzivă” şi vor fi făcute toate demersurile legale pentru ca aceasta să nu fie pusă în practică.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

4 Ce nerușinare! / Șefa Curții Supreme, zâmbitoarea lângă atârnătoarea PSD Floriana Jucan!

5 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău