Psiholog de la Harvard: Ești mai tare cerebral decât ceilalți dacă folosești una dintre aceste 9 expresii zilnic

Psiholog de la Harvard: Ești mai tare cerebral decât ceilalți dacă folosești una dintre aceste 9 expresii zilnic

Un doctor în psihologie, Cortney S. Warren, expert și autoare de cărți de specialitate de la Școala de Medicină Harvard, Statele Unite, arată care sunt oamenii mai rezistenți din punct de vedere emoțional și care nu-și pierd capul. În urma unei analize, ea a constatat că oamenii rezistenți emoțional sunt deliberați în răspunsul lor la experiențele dureroase. Ei își permit să se întristeze, își amintesc de ceea ce sunt recunoscători și se concentrează pe ceea ce pot controla în acest moment.

Psihologul de la Harvard se lovește zi cu zi de oameni care încearcă să-ți mențină echilibrul emoțional, luptându-se constant cu acest aspect. Dar, ea spune că este nevoie de efort, practică și putere mentală pentru a reuși, potrivit CNBC .

”Dacă folosești oricare dintre aceste 9 expresii în fiecare zi (enumerate mai jos), ești mai rezistent emoțional decât majoritatea”, afirmă psihologul american.

1.Pot trece peste asta

Reziliența emoțională este asociată cu seriozitatea și duritatea mentală. Există o înțelegere că trebuie să fim puternici și să depășim adversitatea fără a le lăsa să ne afecteze. Expresie similară: „Oricât de mult urăsc asta, pot supraviețui.”

2.Nu mă voi lăsa să fiu o victimă

A fi rezistent înseamnă că atunci când experimentezi durerea maltratării, îți schimbi perspectiva de la „Sunt o victimă și neputincios să mă ajut” la „Cum pot crește din asta?” Expresie similară: „Chiar dacă am fost o victimă în această situație, nu o voi lăsa să mă definească sau să-mi strice viitorul.”

3.Viața este grea

Reziliența este asociată cu o acceptare de bază a faptului că viața nu este întotdeauna corectă și că toți întâmpinăm greutăți emoționale. Acceptarea acestui adevăr îi ajută pe oameni să nu ia lucrurile ca ceva personal, atunci când se întâmplă evenimente nedorite. Expresie similară: „Nu voi fi întotdeauna mulțumit de modul în care se desfășoară lucrurile. Dar face parte din călătorie.”

4.Aceasta va trece, de asemenea

Oamenii rezistenți cred că eșecurile și provocările se pot simți oribile în acest moment, dar că nimic în viață nu este permanent. Nu înseamnă că durerea va dispărea complet, dar înseamnă că putem depune eforturi pentru a le face mai puțin traumatice și dăunătoare pentru noi în timp. Expresie similară: „Fiecare zi este o oportunitate de a te simți puțin mai bine.”

5.Ce pot învăța din asta?

Deschiderea către experiențe și capacitatea de a vă schimba perspectiva de la „De ce mi s-a întâmplat asta?” la „Ce pot lua din asta pentru a mă ajuta să cresc?” vă poate ajuta să navigați mai bine prin suișurile și coborâșurile inevitabile ale vieții. Expresie similară: „Există întotdeauna un dar, chiar și în cele mai întunecate experiențe – trebuie doar să-mi dau seama ce este. Cum pot folosi această experiență pentru a mă întări și a mă transforma?”

6.Am nevoie de ceva timp

O componentă cheie a rezilienței este flexibilitatea emoțională sau capacitatea de a-ți regla sentimentele și de a le reduce intensitatea într-o situație dată. Stăpânirea asupra acestui lucru ne poate ajuta să ne simțim întăriți în perioadele dificile. Expresie similară: „Simt o emoție puternică, așa că o să îmi iau un moment înainte să răspund sau să iau decizii importante.”

7.Încă mai am lucruri pentru care să fiu recunoscător

Suntem pregătiți să observăm amenințări la adresa bunăstării noastre. Dar oamenii care sunt rezistenți găsesc o modalitate de a se îndrepta spre pozitiv, chiar și în momente de dificultate. Expresie similară: „Poate mă lupt, dar pot găsi o modalitate de a fi recunoscător pentru lucrurile bune din viața mea.”

8.Realitatea este ceea ce este

Cheia rezilienței este să nu negăm realitatea sau să căutăm un motiv care să ne facă să ne simțim mai bine cu privire la motivul pentru care s-a întâmplat ceva. Când ajungem într-un loc de acceptare radicală, situația are mai puțină putere asupra noastră. Expresie similară: „Trebuie să văd realitatea așa cum este, chiar dacă nu este ceea ce îmi doresc, ca să pot merge mai departe.”

9.Las asta să se ducă

A rămâne înfundați în resentimente, a dori răzbunare sau a ne concentra pe răscumpărare ne face să ne ținem de durerea trecută. Dezvoltarea rezilienței necesită să ajungem într-un loc în care putem vedea circumstanțele dificile ale vieții pentru ceea ce sunt și să alegem în mod activ să le eliberăm. Expresie similară: „A ierta asta nu înseamnă că a fost în regulă; înseamnă doar că nu mă mai las să mă îngreuneze.”


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat