Pui de mamut de 35.000 de ani, descoperit de un miner în stare aproape perfectă VIDEO

Pui de mamut de 35.000 de ani, descoperit de un miner în stare aproape perfectă VIDEO

Minerul a descoperit ceea ce paleontologul teritoriului canadian Yukon a definit ca fiind „unul dintre cele mai incredibile animale mumificate descoperite vreodată în lume": corpul păstrat în stare aproape perfectă al unui pui de mamut de acum 35.000 de ani.

„Este perfect şi frumos", a afirmat Grant Zazula, paleontologul teritoriului Yukon, pentru Canadian Broadcasting Corporation. „Are trompă, are coadă, are urechi mici. Are şi capătul prehensil al trompei de care se putea folosi ca să apuce iarba", a mai adăugat Zazula, potrivit The Guardian .

Potrivit paleontologului Zazula este „cea mai importantă descoperire în paleontologie din America de Nord”. Părul şi o mare parte a pielii sunt intacte şi se crede că puiul de mamut ar fi avut puţin peste o lună când a murit. Are o lungime de 140 de centimetri şi este cu puţin mai mare faţă de celălalt pui de mamut descoperit întreg, în Siberia, în anul 2007.

De asemenea, în stomacul puiului de mamut au fost găsite urme de iarbă, sugerând că şi-a petrecut ultimele momente păscând, în timp ce cutreiera printr-un teritoriu care în acea vreme era populat de cai sălbatici, lei de peşteră şi bizoni gigantici de stepă.

Starea în care s-a păstrat corpul sugerează că este posibil ca puiul să fi fost prins în noroi, înainte de a fi îngheţat în permafrost în timpul erei glaciare, iar între cele două momente să fi trecut o perioadă scurtă de timp.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom