Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, atac la adresa Maiei Sandu: Ce a făcut cetățeanca României pentru cetățenii R. Moldova?

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, atac la adresa Maiei Sandu: Ce a făcut cetățeanca României pentru cetățenii R. Moldova?

Maria Zaharova a lansat un atac dur la adresa preşedintei Republicii Moldova, fiind de părere că puterea de la Chișinău promovează rusofobia, chiar dacă Moscova a ajutat întotdeauna Chișinăul.

Maria Zaharova nu se dezminte și continuă atacurile, acum împotriva Maiei Sandu FOTO Profimedia

„Cine a lăsat cetăţenii Republicii Moldova în întuneric şi frig, Rusia? Atâţia ani i-am ajutat, livrându-le şi asigurându-i cu tot ce este posibil, primind cetăţeni moldoveni, oferindu-le de lucru. Aceasta a fost o investiţie în economia Republicii Moldova în toţi aceşti 30 de ani. Ce, cetăţeana României Maia Sandu nu ştie asta? Ce-a făcut ea pentru poporul ei? Şi ce face actuala conducere, care deţine cetăţenia unui alt stat, nimeni nu înţelege”, s-a întrebat purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse , potrivit deschide.md, cunoscută la nivel internațional pentru ieșirile controversate.

„Această stare a lucrurilor provoacă regrete. La fel, noi vedem că tentativele de a băga în conştiinţa prietenosului popor moldovenesc imaginea de agresor a Rusiei nu funcţionează. Oamenii au văzut cum Rusia a rezistat de una singură, formând un stat nou”, a mai afirmat Maria Zaharova.

Reprezentanta diplomației ruse subliniază că moldovenii trebuie să-și amintească cine i-a ajutat de-a lungul timpului: „Şi, în ciuda tuturor acestor greutăţi, am ajutat Republica Moldova şi cetăţenii săi. Poporul Republicii Moldova ştie şi ţine minte acest lucru şi sunt sigură că nimeni nu va uita”.

MAE rus vrea promovarea propagandei lor

Maria Zaharova a mai acuzat Chişinăul că propagă rusofobia şi că posturile de televiziune independente din Republica Moldova sunt zilnic intimidate, întrucât le este interzisă transmiterea buletinelor de ştiri ruseşti.

„Urmărim cu atenţie situaţia din Moldova. Cu regret observăm că Vestul continuă cu ajutorul autorităţilor de la Chişinău să bage ţara într-o campanie antirusească. Scenariu este asemănător cu cel care a fost în Ucraina, curăţarea spaţiului informaţional de părerile incomode, represiunea politică, rusofobie arzătoare, statutul de neutralitate, legături cu NATO (...) Noi am atras atenţia şi anterior la încălcarea drepturilor mass-media din Moldova, unde până în prezent este interzisă transmiterea buletinelor de ştiri ruseşti”, a mai punctat purtătoarea de cuvânt.

Maria Zaharova consideră că actuala guvernare de la Chişinău este ”temporară şi finanţată din bani străini” şi că acuză Rusia de toate relele pentru a distrage atenţia de la problemele interne.

Maia Sandu susține că pentru țara sa este o bucurie să sărbătorească România, stat care a oferit un ajutor imens și necondiționat, inclusiv aderării la Uniunea Europeană a Republicii Moldova.

Maia Sandu, o susținătoare a relațiilor moldo-române

Potrivit Maiei Sandu, autoritățile române au oferit sprijin în diverse domenii, între care învățământ, telecomunicații. De altfel, Maia Sandu are și cetățenie română.

România este iubită , aici, pentru umărul pe care ne putem baza când ne este greu, pentru ajutorul imens și necondiționat oferit cetățenilor noștri pentru susținerea puternică acordată aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Lista este lungă. Grădinițe, microbuze școlare, motorină, vaccin, ajutor umanitar, sprijin pentru modernizarea satelor, comunicarea cu cei dragi datorită tarifelor la roaming”, a spus Maia Sandu.

Mai nou, România este principalul furnizor de lumină din Republica Moldova, țară care se confruntă cu o criză energetică gravă, iar președinta a ținut să reamintească și despre asta. ,,Lumină, într-o perioadă în care rachetele rusești aduc întunericul în regiune”, a precizat aceasta.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

3 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

4 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

5 De citit...