Purtătoarea de cuvânt a opozantului rus Aleksei Navalnîi, condamnată la 25 de zile de închisoare

Purtătoarea de cuvânt a opozantului rus Aleksei Navalnîi, condamnată la 25 de zile de închisoare

Purtătoarea de cuvânt a opozantului rus Aleksei Navalnîi a fost condamnată miercuri de un tribunal din Moscova la 25 de zile de închisoare pentru rolul său în organizarea de proteste la nivel naţional împotriva preşedintelui Vladimir Putin la începutul acestei luni, relatează Reuters.

Aproximativ 1.600 de activişti anti-Kremlin au fost reţinuţi pe 5 mai în timpul protestelor organizate înaintea învestirii preşedintelui rus Vladimir Putin pentru al patrulea mandat.

Kira Yarmish, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, a fost reţinută marţi de poliţie sub acuzaţia că a organizat un miting neautorizat.

'Douăzeci şi cinci de zile sunt o prostie când ştii că ai dreptate şi ai sprijinul atâtor oameni', a scris Yarmish pe o reţea de socializare după aflarea miercuri a sentinţei.

Navalnîi, care a fost reţinut în timpul protestului de pe 5 mai, ispăşeşte o sentinţă de 30 de zile de închisoare pentru organizarea manifestaţiei. Miercuri, el a atacat hotărârea judecătorească, însă o instanţă de la Moscova a confirmat sentinţa.

Obişnuit cu procesele, Navalnîi (41 de ani) şi-a înmulţit în ultimele luni manifestaţiile pentru a exercita presiune la adresa Kremlinului, după ce a fost declarat neeligibil la alegerile prezidenţiale din 18 martie, câştigate - fără surpriză - de Vladimir Putin.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...