Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei: Reacţia colegului meu a fost cu siguranţă determinată de modul de manifestare al persoanelor

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei: Reacţia colegului meu a fost cu siguranţă determinată de modul de manifestare al persoanelor

Reacţia jandarmului care a fost surprins, în imagini, lovind cu pumnul protestatarii, sâmbătă, "a fost cu siguranţă determinată de modul de manifestare al persoanelor aflate în faţa acestuia", a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache.

"Reacţia colegului meu a fost cu siguranţă determinată de modul de manifestare al persoanelor aflate în faţa acestuia. Avea obligaţia el acolo şi era legitimat cu această obligaţie să asigure acel dispozitiv de ordine publică, să ţină acea cale rutieră liberă. Pe de altă parte, cei care au exercitat acele violenţe asupra colegului nostru şi-au asumat o anumită reacţie din partea forţelor de ordine, în momentul în care nu s-au mai manifestat într-un mod paşnic şi civilizat", a afirmat Enache, într-o declaraţie de presă.

El a punctat că imaginile respective "sunt în atenţia conducerii instituţiei şi vor fi analizate cu maximă seriozitate de către comanda unităţii".

"Suntem o instituţie serioasă care şi-a asumat de fiecare dată orice fel de derapaj, orice fel de greşeală a oamenilor noştri", a subliniat acesta.

Enache a descris contextul în care au avut loc evenimentele. "Avem pe de o parte o acţiune legitimă, legală a jandarmilor care au avut obligaţia să asigure măsuri de ordine şi siguranţă publică (...) Pe de altă parte, vorbim de o acţiune ilegitimă, ilegală a maselor de manifestanţi sau grupului de protestatari care au exercitat presiuni fizice asupra cordoanelor de ordine şi siguranţă publică dispuse acolo", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei. AGERPRES/(A - autor: Oana Ghiţă, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”

3 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

4 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

5 „Du-te măi și vaccinează-te. COVID-19 omoară!”. Mesajul devenit viral al medicului Gabriel Diaconu