Purtătorul de cuvânt al președintelui Putin, internat împreună cu soția după ce amândoi au fost diagnosticați cu coronavirus

Purtătorul de cuvânt al președintelui Putin, internat împreună cu soția după ce amândoi au fost diagnosticați cu coronavirus

Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, a fost internat după ce a fost diagnosticat cu coronavirus, a declarat acesta pentru agenția de presă RIA Novosti.

”Da, m-am îmbolnăvit, sunt sub tratament”, a confirmat Peskov și pentru Interfax.

The Moscow Times notează că purtătorul de cuvânt al Kremlinului este a doua persoană din administrația lui Putin și al cincilea oficial rus testat pozitiv pentru Covid – 19.

Pe lângă el au mai fost depistați ministrul culturii, Olga Lyubimova, ministrul construcțiilor, Vladimir Yakushev, premierul Mikhail Mishustin, și prim adjunctul staff-ului prezidenția, Sergei Kiriyenko, raportat infectat la jumătatea lunii aprilie.

Nu e clar când a avut loc ultima întâlnire dintre Peskov (52 de ani) și Putin (67). Peskov a declarat pentru agenția TASS că ultima întâlnire față în față cu președintele Putin a avut loc ”acum mai bine de o lună”.

Aceleași întrebări s-au ridicat după ce Putin a vizitat, la sfârșitul lunii Martie, principalul spital care tratează cazurile de coronavirus din Moscova și a dat mâna cu doctorul – șef, testat pozitiv câteva zile mai târziu.

Putin a început să lucreze de la 1 Aprilie la reședința prezidențială din Novo-Ogaryovo, în afara Moscovei, după vestea infectării doctorului.

Putin și toți angajații administrației prezidențiale ”au luat măsuri de protecție”, a declarat Peskov la vremea respectivă.

Peskov a fost văzut purtând un așa numit ”virus blocker”, un dispozitiv de purificare a aerului pe bază de  chlorine dioxide.

Blockerul a dispărut după ce s-au ridicat semne de întrebare referitoare la eficiența sa și după ce producătorul a declarat că dispozitivul este un dezinfectant, nu un produs medical.

Soția lui Peskov, faimoasa patinatoare, Tatyana Navka, a declarat, marți, presei că a fost la rând ei spitalizată după ce a fost depistată cu coronavirus.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

3 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

4 Balamuc la vârful Poliției Române? / Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, …

5 Liberalizarea pieței energiei / Care este diferența între prețul din serviciul universal și cea mai mică ofert…